Virágkarneváli salakszórás


Államalapításunk ünnepén, augusztus 20-án immár 41. alkalommal rendezik meg a salakmotoros Debrecen Nagydíjat. A virágkarnevál legkiemelkedőbb sporteseményén, csütörtökön 16 órától csapnak össze a vaspapucsosok egy nemzetközi meghívásos viadal keretein belül.

Az esemény minden évben prioritást élvez a magyar salakmotoros szurkolók körében, hiszen ez hazánk legnagyobb presztízsével bíró, s egyben leglátogatottabb viadala.

Idén a klasszikus lebonyolítási szisztéma kerül terítékre a Gázvezeték utcai salakstadionban, azaz 16 salakszóró 20 futamban dönti el, ki lesz a cívisváros bajnoka.

Természetesen hazánk élversenyzői meghívást kaptak a derbire, így Tabaka József, Magosi Norbert, Tihanyi Sándor és Benkő Roland is starthoz áll, kiegészülve egy visszatérővel, Vida Szabolccsal. Érdekesség, hogy rendeznek egy Futam a nagydíjért küzdelmet, ahol Tabaka Róbert, Bárány Márk és Vida Péter egy négykörös száguldás során eldönti, ki lesz a főversenyző, s kik lesznek a tartalékok a viadalon.

Jónevű külföldiekben sem lesz hiány, több korábbi nagydíj-győztes is tiszteletét teszi a megmérettetésen, így Maciej Kuciapa és a címvédő Karol Baran is motorra ül a Hajdúságban. A lengyelek kontingens még egy főből áll, Dawid Lampart is motoros ruhát húz magára augusztus 20-án.

A magyar és polák versenyzőkön kívül Csehországból, Szlovéniából és Ukrajnából is érkeznek vaspapucsosok Debrecenbe.

Programkavalkád
A szervezők annak érdekében, hogy még színvonalasabb legyen az esemény, több betétprogrammal várják a közönséget. A versenyt megelőzően a salakmotorosok dedikálnak, lesz tánc-, amerikai futball- és vadászgörény-bemutató. Nem maradhat el az ifjú szurkolók körében oly' népszerű futóverseny sem, ahol a megmérettetés távja egy kör az oválpályán, s minden célba érkező résztvevő ajándékot kap.

Gyerekeknek ingyen
A csütörtökön 16 órakor kezdődő viadalra a 14 éven aluli gyermekek számára ingyenes a belépés (kivéve a tribünre), jegyeket csak a verseny napján, a helyszínen lehet vásárolni.


Startlista (frissül)

1. Martin Malek (cseh)
2. Sztaniszlav Melnicsuk (ukrán)
3. Vida Szabolcs (magyar)
4. Tabaka József (magyar)
5. Maciej Kuciapa (lengyel)
6. Karol Baran (lengyel)
7. Andrij Kobrin (ukrán)
8. ?
9. Tihanyi Sándor (magyar)
10. Hynek Stichauer (cseh)
11. ?
12. Benkő Roland (magyar)
13. Maks Gregoric (szlovén)
14. Magosi Norbert (magyar)
15. a Futam a nagydíjért győztese
16. Dawid Lampart
Tartalékok:
17. a Futam a nagydíjért 2. helyezettje
18. a Futam a nagydíjért 3. helyezettje 


debrecenspeedwayse

Post a Comment

Írd le véleményed a témával kapcsolatban. További kellemes böngészést kíván a speedwaylive.org szerkesztő csapata!

Újabb Régebbi