Kinek sikerül a GP-be jutni.Szombaton GP Challenge Rybnikben


Szombaton rendezik meg a GP Challenge viadalt Rybnikben,aminek óriási lesz a tétje.Mint ahogy azt megszokhattuk csak az első három pilóta fogja egyenes ágon kvalifikálni a 2016-os Grand Prix sorozatba.Komoly esély van arra,hogy a dobogón lengyel motorosokkal is találkozzunk majd,hiszen az elmúlt hetekben remek formában versenyez Bartosz Zmarzlik,és Piotr Pawlicki is.Emlékezzünk vissza Zmarzlik szabad-kártyás indulóként a fináléba motorozta magát a gorzówi nagydíjon,és úgy tűnik készen áll a 20-éves fiatal motoros a világbajnoki sorozatra.A fiatal lengyel sztár remekül teljesít idén az extraligában is,és a negyedik legjobb pontszerző volt a legfelsőbb osztályban.


A feltörekvő fiatal lengyeleknek köszönhetően jövőre ha nagy csoda nem történik szombaton egy motorosuk biztosan be fog jutni a Grand Prix- ba. Piotr Pawlicki nem csak a Fogo Unia Leszno szurkolóinak a nagy kedvence,hanem egész Lengyelországban nagy népszerűségnek örvend a fiatalabbik Pawlicki.

Nagyon jó versenyző a másik két lengyel résztvevő is,de nem ők számítanak a titkos favoritnak.Przemislaw Pawlicki,és Kacper Gomólski biztosan sok borsot fognak majd ellenfeleik orra alá törni,de kevés esélyt látni a továbbjutásukra.

A rybniki pályát a mezőny nagy része nagyon jól ismeri,emiatt kiélezett csatákra lehet majd számítani.Az egyik nagy favorit lehet Antonio Lindbäck,aki igazán jól ismeri ezt az ovált,és az egyik kedvenc pályájának számít.A szinesbőrű svéd motoros mögött eddig egy fantasztikus szezon áll,és nagy meglepetés lenne,ha nem sikerülne neki kvalifikálnia magát. Dobogóra esélyes lehet még a két dán  Leon Madsen, és Peter Kildemand is,de a szóbeszédek alapján igazi fekete báránynak számíthat a brit Chris Harris,és a cseh Vaclav Milik is.



Rajtlista GP Challenge:
1. Vaclav Milik (Cseh Köztársaság) 2. Przemyslaw Pawlicki (Lengyelország) 3. Kim Nilsson (Svédország) 4. Maksim Bogdanov (Lettország) 5. Nicolas Covatti (Olaszország) 6. Peter Kildemand (Dánia) 7. Piotr Pawlicki ( Lengyelország) 8. Linus Sundström (Svédország) 9.Antonio Lindbäck (Svédország) 10. Leon Madsen (Dánia) 11. Andrej Karpov (Ukrajna) 12.Kacper Gomólski (Lengyelország) 13. Bartosz Zmarzlik (Lengyelország) 14. Fredrik Lindgren (Svédország ) 15. Kjastas Puodzuks (Lettország) 16. Chris Harris (Nagy-Britannia) Pályatartalékok:
17. Kevin Wölbert (Németország) 18. Martin Vaculik (Szlovákia)

Post a Comment

Írd le véleményed a témával kapcsolatban. További kellemes böngészést kíván a speedwaylive.org szerkesztő csapata!

Újabb Régebbi