Kunkli Tivadar nyerte az utolsó fordulót

Tegnap a quadosoknál is véget ért a szezon, hiszen a Magyarország Quad Track Egyéni Bajnokság 4. fordulóját rendezték meg Vasadon. A verseny végén egy külön-futammal emlékeztek meg az egykori remek versenyzőtársról, Ludas Zoltánról, aki mindössze 23 évesen vesztette életét, 2012-ben.

Pazar időjárás és remekül előkészített pálya fogadta a versenyzőket az év utolsó megmérettetésén. Sajnos a lengyel versenyzők nem tudtak részt venni az eseményen, pedig Dawid Hoffman-nak elég lett volna a döntőbe kerülni (ami képességei alapján nem lett volna nehéz) és meglett volna a dobogós hely. De a quadsportban sincs ha és lehet, így a lengyel versenyzőnek, aki két versenyt teljesített a négyből, meg kell elégednie az összetett ötödik hellyel. Polák barátaink egyébként azért nem tudtak eljönni a versenyre, mert ma komoly összecsapásuk lesz Lesznoban és nem kockáztattak meg egy esetleges malőrt, hogy ne érjenek oda vagy a versenygépeikkel történjen valami. Mindenesetre köszönjük, hogy az év során kétszer is emelték az OB színvonalát!

A verseny Prestige kategóriájában Régi Istvánt nem tudta senki megállítani, fantasztikusan ráérzett a vasadi pályára. Harangozó Tibor az ötödik futamában annyira üldözte a későbbi győztes Kunkli Tivadart, hogy hatalmasat bukott, de szerencsére karcolásokkal megúszta a balesetet. A quadja azonban rendesen megsínylette a bukást, így nem tudott a továbbiakban rajthoz állni.

A hatkörös döntőbe Régi István, Kunkli Tivadar és Krisztián Csaba került. Rögtön a start után Kunkli Tivadar az élre állt, de Régi István az első kanyarban megelőzte, így őt intették le elsőnek. De korai volt a legjobb magyar öröme, hiszen az előzést úgy hajtotta végre, hogy quadjával teljes egészében elhagyta a pályát, így kizárásra került, Kunkli Tivadar ölébe pedig belehullott az első hely. Értelemszerűen Krisztián Csaba lett a második, míg Régi István a harmadik.

Azonban ez a harmadik hely is elég volt Régi Pistinek, hogy ha csak minimális különbséggel, de megnyerje a bajnokságot. (Az eredmény még nem hivatalos, hiszen a Magyar Motorsport Szövetség nem hagyta jóvá.)

Az open kategóriában a hazaiak üdvöskéje Negyedi Ferenc volt a legjobb tegnap, míg a fiatal reménység, Mihalik Márk végzett a második helyen. Édesapja, akivel nagyokat csatázott, (de azért jó néhány futamban be is védte a papa) a harmadik helyen zárt, míg a negyedik helyezést Horváth Gyula szerezte meg.

A versenyt szinesítette a mindössze 11 éves Buksa Hunor bemutató quadozása valamint Mészáros László és fia salakmotoros bemutatója.



A két döntő után került megrendezésre az egykori versenyzőtárs, Ludas Zolika emlékére kiírt négykörös összecsapás, melyen hat versenyző vett részt ( a többiek csak azért nem tudtak rajthoz állni, mert a verseny végére elfogyott a versenygépük).



Az emlékfutamban a legfiatalabb versenyző, Mihalik Márk nyert, a második helyen Régi István, a harmadikon pedig Kunkli Tivadar végzett. A versenyzőknek köszönjük a részvételt, RIP Zolika, Emléked Örökké Megőrizzük!

A bajnokság nem hivatalos végeredménye Prestige kategóriában:



Fotók: facebook.com/magyar.quadsport



Post a Comment

Írd le véleményed a témával kapcsolatban. További kellemes böngészést kíván a speedwaylive.org szerkesztő csapata!

Újabb Régebbi