Kunkli Tivadar nyerte az utolsó fordulót

Tegnap a quadosoknál is véget ért a szezon, hiszen a Magyarország Quad Track Egyéni Bajnokság 4. fordulóját rendezték meg Vasadon. A verseny végén egy külön-futammal emlékeztek meg az egykori remek versenyzőtársról, Ludas Zoltánról, aki mindössze 23 évesen vesztette életét, 2012-ben.

Pazar időjárás és remekül előkészített pálya fogadta a versenyzőket az év utolsó megmérettetésén. Sajnos a lengyel versenyzők nem tudtak részt venni az eseményen, pedig Dawid Hoffman-nak elég lett volna a döntőbe kerülni (ami képességei alapján nem lett volna nehéz) és meglett volna a dobogós hely. De a quadsportban sincs ha és lehet, így a lengyel versenyzőnek, aki két versenyt teljesített a négyből, meg kell elégednie az összetett ötödik hellyel. Polák barátaink egyébként azért nem tudtak eljönni a versenyre, mert ma komoly összecsapásuk lesz Lesznoban és nem kockáztattak meg egy esetleges malőrt, hogy ne érjenek oda vagy a versenygépeikkel történjen valami. Mindenesetre köszönjük, hogy az év során kétszer is emelték az OB színvonalát!

A verseny Prestige kategóriájában Régi Istvánt nem tudta senki megállítani, fantasztikusan ráérzett a vasadi pályára. Harangozó Tibor az ötödik futamában annyira üldözte a későbbi győztes Kunkli Tivadart, hogy hatalmasat bukott, de szerencsére karcolásokkal megúszta a balesetet. A quadja azonban rendesen megsínylette a bukást, így nem tudott a továbbiakban rajthoz állni.

A hatkörös döntőbe Régi István, Kunkli Tivadar és Krisztián Csaba került. Rögtön a start után Kunkli Tivadar az élre állt, de Régi István az első kanyarban megelőzte, így őt intették le elsőnek. De korai volt a legjobb magyar öröme, hiszen az előzést úgy hajtotta végre, hogy quadjával teljes egészében elhagyta a pályát, így kizárásra került, Kunkli Tivadar ölébe pedig belehullott az első hely. Értelemszerűen Krisztián Csaba lett a második, míg Régi István a harmadik.

Azonban ez a harmadik hely is elég volt Régi Pistinek, hogy ha csak minimális különbséggel, de megnyerje a bajnokságot. (Az eredmény még nem hivatalos, hiszen a Magyar Motorsport Szövetség nem hagyta jóvá.)

Az open kategóriában a hazaiak üdvöskéje Negyedi Ferenc volt a legjobb tegnap, míg a fiatal reménység, Mihalik Márk végzett a második helyen. Édesapja, akivel nagyokat csatázott, (de azért jó néhány futamban be is védte a papa) a harmadik helyen zárt, míg a negyedik helyezést Horváth Gyula szerezte meg.

A versenyt szinesítette a mindössze 11 éves Buksa Hunor bemutató quadozása valamint Mészáros László és fia salakmotoros bemutatója.A két döntő után került megrendezésre az egykori versenyzőtárs, Ludas Zolika emlékére kiírt négykörös összecsapás, melyen hat versenyző vett részt ( a többiek csak azért nem tudtak rajthoz állni, mert a verseny végére elfogyott a versenygépük).Az emlékfutamban a legfiatalabb versenyző, Mihalik Márk nyert, a második helyen Régi István, a harmadikon pedig Kunkli Tivadar végzett. A versenyzőknek köszönjük a részvételt, RIP Zolika, Emléked Örökké Megőrizzük!

A bajnokság nem hivatalos végeredménye Prestige kategóriában:Fotók: facebook.com/magyar.quadsportPost a Comment

Írd le véleményed a témával kapcsolatban. További kellemes böngészést kíván a speedwaylive.org szerkesztő csapata!

Újabb Régebbi