Páros EB döntő beszámoló

Szeptember utolsó hétvégéjén rendezték Debrecenben a Páros Európa-bajnoki döntőt. Eredetileg szombaton került volna sor a hét nemzet párosainak csatájára, de az időjárás ezt nem tette lehetővé. A szervezők mindent megtettek, hogy másnap alkalmas legyen a Gázvezeték utcai ovál, szerencsére szombat délutántól több csapadék sem érkezett, így elhárult minden akadály az Európa legjobb párosa címért kiírt 21 futamos döntő lebonyolítása előtt.

A verseny felénél már körvonalazódott a dobogóra esélyes párosok kiléte és sajnos látható volt, hogy a hazai vaspapucsosoknak nem sikerül a bravúr, az érem szerzés. Legjobban az orosz páros, Grigori Laguta és Vitalij Belousov kezdett 4 starthoz állás során összesen 1 pontot hullajtottak (a csehek fiataljai ellen). Sorsuk a 18. futamban pecsételődött meg, amikor a második körben a fiatal orosz átesett motorján és a hátát fájlalta, így nem folytatta a pontgyűjtést.

Ekkor már látható volt, hogy az Európa-bajnoki cím a lengyel - orosz "duó" között dől el, melyre a nap záró futamában került sor.
Az egyedül maradt Laguta 1 pont előnnyel várta a Lampart - Balinski párost a startnál. A startot követően Balniski okosan szorította a palánk felé orosz vetélytársát, aki már jégmotoros technikával vette a kanyart, de nem maradt számára elegendő hely, így a depókapu
után a közelebbről ismerkedett meg a vörös salakkal. Mivel nem volt kontaktus a motorosok között, így a megismételt futamhoz csak a két lengyel vaspapucsos gurult a pályára. A technika ördöge nem szólt közbe, a presztízs csatát végül Lampart nyerte meg. A bajnoki trófeát a lengyelek vihették haza, megelőzve az orosz és cseh párosokat.

Magosi (6), Tabaka (12) és Tihanyi (NS) az 5. helyen várták a finálét.

Részletes eredmény korábbi cikkünkben olvashatják: [klikk]


Portálunk fotósa, Asztalos Krisztián beszámolóját alábbi galériában tekinthetik meg:

Post a Comment

Írd le véleményed a témával kapcsolatban. További kellemes böngészést kíván a speedwaylive.org szerkesztő csapata!

Újabb Régebbi