Teljes a jövő évi GP mezőnye

Ma, az idei első nyolc és a három GP Challenge-ről továbbjutott versenyző mellé, megnevezték a négy szabad-kártyás versenyzőt, akik a 2016-os SGP szezonban csatlakozhatnak az előbbiekhez. Nem okozott meglepetést a döntés és bátran mondható, a jövő évi GP mezőnye az ideinél erősebbnek tűnik.

Természetesen szabad-kártyát kapott az idén, a Csapat Világkupán súlyos combsérülést szenvedő lengyel Jaroslaw Hampel, az őt helyettesítő Peter Kildemand, aki mindössze három ponttal maradt ki a 8. legjobb versenyző közül, ráadásul úgy, hogy három versennyel kevesebbet teljesített, mint az előtte, a 8. helyen végző Chris Holder.

Mivel sem az első nyolcban, sem a Challenge versenyen nem végzett továbbjutó helyen svéd versenyző, így nem meglepő, hogy ketten is lehetőséget kaptak. A korábbi ezüstérmes Andreas Jonsson idén a 10. helyen zárt, hiányzana a GP mezőnyéből, ezt jól tudták a BSI és az FIM illetékes szakemberei is. Honfitársa Antonio Lindback pedig hazája bajnokaként mindig garancia egy-két értékes és fordulatos versenyre, futamra.

A Salakmotoros Grand Prix 2016-os mezőnye:

Tai Woffinden - Nagy Britannia
Greg Hancock - USA
Nicki Pedersen - Dánia
Niels Kristian Iversen - Dánia
Jason Doyle - Ausztrália
Matej Zagar - Szlovénia
Maciej Janowski - Lengyelország
Chris Holder - Ausztrália
Bartosz Zmarzlik - Lengyelország
Piotr Pawlicki - Lengyelország
Chris Harris - Nagy Britannia
Jaroslaw Hampel - Lengyelország
Peter Kildemand - Dánia
Andreas Jonsson - Svédország
Antonio Lindback - Svédország

Post a Comment

Írd le véleményed a témával kapcsolatban. További kellemes böngészést kíván a speedwaylive.org szerkesztő csapata!

Újabb Régebbi