Aleksander Conda befejezte pályafutását!


A szlovénok másodszámú versenyzője Aleksander Conda egy nagyon nehéz bejelentésre szánta el magát.Szögre akasztja vaspapucsát,és pályafutását befejezi a szlovénok egyik legtehetségesebb versenyzője. Conda karrierje során sok nagyon sok szép eredményt tudhat maga mögött,de sajnos az anyagi forrása nem teszi lehetővé,hogy folytatni tudja kedvenc sportját.

Nagyon nehéz szívvel válik meg kedvenc sportjától,és ezt a döntés nagyon nehéz volt neki meghoznia.Már az utóbbi pár évben is anyagi problémák nehezítették,és mint tudjuk a speedway egy nagyon költséges sportág.Mint minden versenyző célja,az övé is az volt,hogy egyszer profi versenyzővé váljék,ám ezek a dédelgetett álmai nem tudtak megvalósulni. Úgy érezte az elmúlt három évben minden megpróbált a fejlődést illetően,de így sajnos nem sikerült előre lépnie.Minden normális ember tudja,hogy egy amatőr versenyzőnek nem könnyű az élete.Keményen meg kell dolgoznia magánéletében a mindennapi kenyér megkeresésért,és így még nehezebb csak a sportra koncentrálni.Tavaly lehetőséget kapott a szlovén Grand Prix viadalon is szabad-kártyásként,de azt érezte minden futamában csak bizonyos távolságból követheti a világ legjobbjait. A Profi világba bekerüléshez nem elég csak a kemény munka,oda már pénzforrás is szükséges.Sajnos ő neki sem adatott ez meg.

Hazánkban is láthattunk tőle szép futamokat,és néhány győzelmének is szemtanúi lehettünk.Kívánunk neki a civil életben nagyon sok sikert,és reméljük legalább ott megtalálja majd számításait.

Egy szép futama amit Miskolcon produkált a páros eb-n


conda-racing

Post a Comment

Írd le véleményed a témával kapcsolatban. További kellemes böngészést kíván a speedwaylive.org szerkesztő csapata!

Újabb Régebbi