Kudarcba fulladt a National Speedway Stadium megnyitója

fotó: sportxpress
Március 19-én rendezték volna a manchesteri National Speedway Stadium megnyitóját, de a pálya talaja alkalmatlan volt a nívós viadal lebonyolításához.

Peter Craven Memoria versenyre több neves sztárversenyzőt meghívtak, többek között a regnáló világbajnokot, Tai Woffindent, a 3 szoros VB győztes Nicki Pedersent, több jelenlegi és korábban GP menőt.  A kilátogató körülbelül 6 000 néző csalódottan konstatálta, hogy szombat este nem lesznek részese az avató versenynek.

Rajtlista:
1. Andreas Jonsson
2. Nick Pedersen
3. Jason Doyle
4. Max Fricke
5. Richie Worrall
6. Krzysztof Buczkowski
7. Peter Kildemand
8. Hans Andersen
9. Niels Kristian Iversen
10. Matej Zagar
11. Scott Nicholls
12. Tai Woffinden
13. Danny King
14. Maciej Janowski
15. Craig Cook
16. Chris Harris

17. Steve Worrall
18. Joe Jacobs

A versenyzők bemutatása után mindenkinek lehetőséget biztosítottak a pálya kipróbálására és a versenyzők döntése alapján azt a versenyre alkalmatlannak ítélték meg.

A BELLE VUE a következő nyilatkozatot adta ki a verseny után:
Sajnáljuk, és nagyon szomorúak vagyunk, hogy a ma esti Peter Craven Memorial találkozó törölni kellett.
Bár az időjárás már száraz a múlt hét óta, de a téli időjárás jelentős szerepet játszott a ma esti történéseknek.
A biztonság az első számú prioritás, így nem maradt más választási lehetőségünk, mint törölni a találkozó.
Pontosan tudjuk, hogy sok rajongónak frusztrációt  és a csalódás okoztunk, akik azért jöttek, hogy tanúja legyenek a ma esti szezonnyitónak. Ki fogjuk vizsgálni mi történt valójában.

A BSPA (British Speedway Promoters Association) elnöke Keith Chapman a következőt nyilatkozta:
- Ez egy hatalmas csapás a sportban és az Egyesült Királyság klubjaira is negatív hatással van. BSPA nem fellebbezte meg a verseny törlését - mondta. Mi már elkezdtük vizsgálatot az ügyben. A pálya szabályok szerint már jóváhagyott, de a tény, hogy a felület nem alkalmas a közlekedésre. Ez csúnya történet, de tovább kell lépnünk, és remélem, hogy ez a lecke tanulságként szolgál - tette hozzá.

Belle Vue vezérigazgatója, David Gordon nyilatkozata nyitó verseny utáni kritikákra mondván: "Ez nem volt a mi hibánk."
Gordonnak és Chris Mortonnak kellett szembenézniük teltházas közönség, amikor a Peter Craven Memorial Trophy találkozót lefújták, miután a versenyzők szerint a pálya nem volt biztonságos az edzés követően.

Hétfőn reggel összeült  a Manchester City Council Project Team és a stadion építők az ISG, hogy megvitassák, mi volt a baj, és mi fog történni ezután.
Gordon hangsúlyozta, hogy minden szempontból a stadion építése, beleértve a pálya talaját az a stadionépítési szerződésben foglaltak. A Belle Vue kizárólagos felelőssége a biztonsági légpalánk (ADP) felállítása volt.

Gordon azt mondta: "Volt egy probléma a pálya talajával a harmadik és a negyedik kanyarban, amely a közelmúltban befejeződött. A vállalkozók munkásai és gépeik hétfőn dolgozni kezdtek a problémás pontokon, hogy kijavítsák azokat. "


"A találkozó után, vasárnap volt egy belső értekezletünk valamint hétfőn a Tanács és a kivitelezők között is. Az egész vizsgálati eljárást, hogy mi is történt, folyamatban van. Nem nyilatkozunk addig, amíg minden nem tisztázódott.

"Az a tény, hogy nem azt kaptuk, amit kellett volna. Nem tudom hangsúlyozni, hogy nem mi építettünk ezen a pályán, ezért a harmadik fél a felelős.

"Mindent megtettünk, hogy a találkozón, de a körülmények miatt cserbenhagytuk a helyszínen lévőket. Most komoly párbeszédet folytatunk valamennyi érintettel. "

"A vállalkozók, akik nem a mi utasításunknak megfelelően dolgozott a pályán hétfőn reggel neki kezdtek a hibák javításának. A Belle Vue pálya kurátora helyszínen ad nekik tanácsot, és reméljük, az ő tapasztalata segít nekik, hogy minden rendben legyen. "

Gordon hozzátette: "A versenyzők reakció érthető volt. A pálya nem volt versenyképes.”
"A munka a pályán felül kell vizsgálni a stadion projekt csapatnak és döntést hozni szerdán reggel 9 óráig, hogy a pénteki Wolverhampton ellen találkozót le tudjuk e bonyolítani. Ha a javító munkát sikeresen befejezték és teszteltük, akkor majd versenyezni tudunk rajt."



Arra a kérdésre, hogy a BSPA nyilatkozatában a történtekért a  Belle Vue-t hibáztatja, Gordon azt mondta: "No comment. Azt nem hiszem, hogy a BSPA a teljes ügy körülményeivel tisztában van, hogy ilyen kijelentést tehessen. "

Arra a következtetésre jutott: "Belle Vue Speedway nem lehet hibáztatni a szombati katasztrófáért. Szükséges a többi félt megvizsgálni, hogy felelősséggel ki tudjuk jelenteni a ki a felelős a következményekért."

Képek az elmaradt versenyről: sportxpress

Post a Comment

Írd le véleményed a témával kapcsolatban. További kellemes böngészést kíván a speedwaylive.org szerkesztő csapata!

Újabb Régebbi