Salakos világklasszisok jönnek Debrecenbe!



A tradíció nem szakad meg, idén is salakmotoros világversenynek ad otthont a cívisváros, az egyéni Európa-bajnokság egyik elődöntőjét rendezik a Gázvezeték utcai salakstadionban.


Az április 30-án, szombaton 14 órától megrendezendő eseményen tíz ország – Lengyelország, Svédország, Csehország, Románia, Finnország, Németország, Lettország, Oroszország, Szlovénia és Magyarország – 16 vaspapucsosa küzd a challenge-be jutásért.

Bár még csak pár szövetség adta le a névszerinti nevezését, már most kijelenthető, rendkívül nívós küzdelmet láthat a nagyérdemű! A mezőny erősségét jól mutatja, hogy több Grand Prix-t is megjárt versenyzőt köszönthetünk a cívisvárosban, például a svéd Peter Ljungot és a német Martin Smolinskit. A svédektől az a Linus Sunström is motorra ül a Hajdúságban, aki tavaly csapat-világbajnoki aranyérmet szerzett a Világkupán. A finnek is „kiterítették a lapjaikat”, Tero Aarniót és Timo Lahtit küldik harcba.
Magyarországot főversenyzőként Tabaka József és Magosi Norbert képviseli, de tartalékként Benkő Roland, illetve Tihanyi Sándor is bevetésre vár.

A tét óriási, hiszen csak a legjobb négy versenyző juthat a következő körbe.
 
Haon.hu

Post a Comment

Írd le véleményed a témával kapcsolatban. További kellemes böngészést kíván a speedwaylive.org szerkesztő csapata!

Újabb Régebbi