Tabaka örül a jó kezdésnek


Debrecen – A krskói bajnoki után Ljubljanában is dobogóra állna a cívis vaspapucsos. Nem panaszkodhat a idénykezdésre Tabaka József, a Debrecen Speedway SE kiválósága, aki a közelmúltban két külföldi viadalon is starthoz állt.


Dobogón

– A debreceni edzések után a lengyelországi Rzeszówban tréningezhettem, bár kétnapos gyakorlásra készültünk, az időjárás közbeszólt, s csak egyszer motorozhattam. A lengyel klubom hazai versenyzőivel készültem, startgépes edzésünk volt, aminek a végére ráéreztem a pályára, s úgy tűnt, sikerült a motorbeállításokat is eltalálnunk. Ezt követően utaztunk a szlovéniai Krskóba, ahol a horvát–szlovén–magyar egyéni bajnokságon álltam starthoz. Az alapszakasz során három futamgyőzelem és egy második helyezés mellett elrontottam egy etapot, ahol negyedik lettem, de így is bekerültem a fináléba. Az első indításnál három körig Zagar mögött a második helyen motoroztam Pavlic és Stojs előtt, de ekkor utóbbi pilóta bukott, s leállították a futamot. A második kísérletnél a horvát sztár esett el, végül Zagarral ketten küzdöttünk, és a második helyen értem célba. Nagyon örültem a verseny után, hiszen egy nem gyenge mezőnyben értem el jó eredményt.

Tanulni és készülni

Tabaka nemcsak Szlovéniában, hanem Prágában is a legeredményesebb magyar versenyző lett, ahol az Adria Kupa páros viadalon vett részt Magosival és Benkővel. – A csehországi verseny előtt megbeszéltük, hogy mindenki négyszer áll majd rajthoz. Két futamgyőzelem és egy-egy második, illetve negyedik helyezést követően 8 pont került a nevem mellé. Összességében a negyedik helyet szereztük meg, de ettől fontosabb volt, hogy elég sokat tanulhatunk ebből a viadalból – fogalmazott a hajdúsági salakos, aki a hét végén ismételten motorra ül. – A horvát–szlovén–magyar bajnokság második fordulójában a szlovéniai Ljubljanában próbálok minél jobb eredményt elérni szombaton. Mindössze egyszer versenyeztem ott, ettől függetlenül szeretnék ismét dobogóra állni a küzdelemsorozatban. Fontos, hogy jönnek a viadalok, ugyanis április 30-án Debrecen ad otthont az egyéni Európa-bajnokság elődöntőjének, ahol nagyon komoly riválisokkal kell megküzdenem a továbbjutásért.

Haon.hu/Boros Norbert

Post a Comment

Írd le véleményed a témával kapcsolatban. További kellemes böngészést kíván a speedwaylive.org szerkesztő csapata!

Újabb Régebbi