Jövő héten indul a Junior VB


Június 18-án veszi kezdetét a Junior Világbajnoki sorozat, melynek első állomásának az Adrian Flux Arena ad otthont King's Lynn-ben. A három fordulóból álló sorozat Parduicében és Gdanskban folytatódik majd.

Mint arról már beszámoltunk az ifjú lengyel tehetség, Maksym Drabik nem lehet ott Nagy Britanniában, hogy harcba szálljon az aranyéremért, hiszen a svéd elit ligában súlyos lábsérülést szenvedett nemrégiben. Helyettesítő versenyzőként a szintén lengyel, Pawel Przedpelskit indul a sorozat első állomásán. 

Esélyesként száll harcba a francia Dimitri Berge, aki tavaly már hosszúpályán is megvillantotta tehetségét. Szintén jó esélyekkel bír a német Erik Riss, de nem írhatjuk le a három lengyel fiatalt sem, hiszen ismerve utánpótlás nevelésüket, ők is jó eredménnyel rukkolhatnak elő. Ausztrália két versenyzővel képviselteti magát, a Chris hírnevét megpróbálván lerázni, egyre jobb eredményt elérő Jack Holder révén valamint a már jól ismert és igen tehetséges Max Fricke is pályára lép majd a döntőkben. Nem szabad elfeledkezni az orosz tehetségről, Victor Kulakovról sem, hiszen bár nem sok junior versenyzőjük van, de ők egytől-egyig igazi tehetségek. Két dán fiatal is kvalifikálta magát, az Erik Gundersen által fémjelzett utánpótlás nevelés programból, de nem szabad leírni az első forduló hazai versenyzőit sem, hiszen mind Tai Woffinden nyomdokába szeretnének érni. A cseh Eduard Krcmar már Debrecenben is megmutatta, hogy mire képes, bizonyos, hogy ebben a sorozatban is mindent meg fog tenni a győzelem érdekében. Mindezeket értékelve bizonyos, hogy nem lesz unalmas a juniorok legnagyobb megmérettetése.

Hivatalos startlista U21 VB King's Lynn:

1. Patrick Hansen  (DMU) Dánia
2. Dimitri Berge (FFM) Franciaország
3. Robert Lambert (ACU) Nagy Britannia
4. Bartosz Smektala (PZM) Lengyelország
5. Adam Ellis (ACU) Nagy Britannia
6. Erik Riss (DMSB) Németország
7. Krystian Pieszczek (PZM) Lengyeloszág
8. Jack Holder (MA) Ausztrália
9. Eduard Krcmar (ACCR) Csehország
10. Pawel Przedpelski (PZM) Lengyelország
11. Mikkel Brøndum Andersen (DMU) Dánia
12. (szabad-kártya) Zach Wajtknecht (ACU) Nagy Britannia 
13. Victor Kulakov (MFR) Oroszország
14. Joel Andersson (SVEMO) Svédország
15. Joshua Bates (ACU) Nagy Britannia
16. Max Fricke (MA) Ausztrália

17. Max Clegg (ACU) Nagy Britannia
18. Nathan Greaves (ACU) Nagy Britannia

@speedwayu21.com

Post a Comment

Írd le véleményed a témával kapcsolatban. További kellemes böngészést kíván a speedwaylive.org szerkesztő csapata!

Újabb Régebbi