Zagar nyert Lendván,Tabaka harmadik helyen végzett!


A szlovéniai Lendva volt ezúttal a szlovén-horvát-magyar nemzetközi egyéni bajnokság állomása,melyet végül maximális pontszámmal a GP sztár Matej Zagar nyert meg.Második helyen végzett a horvátok egyetlen hőse Jurica Pavlic,míg a harmadik helyen a Debreceni Speedway SE versenyzője Tabaka József végzett. A finálé negyedik helyén az osztrák Fritz Wallner végzett.

Ezen a fordulón Tabaka remekül kezdte versenyét,hiszen két futamgyőzelemmel kezdett,majd a harmadik etapjában az osztrák Wallner verte meg.Nem sikerült neki a negyedik futam,ahol végül Pavlic,és Skorja mögött érkezett a célba harmadikként.Az ötödik futamban már nem lehetett neki hibázni,mert csak a legjobb négy pontszerző kvalifikálta magát a döntőbe.Tabaka itt nem bírt Matej Zagarral,viszont a második helyével  bejutott a fináléba.Természetesen a szerencse is mellé állt,mert az alapverseny után két 11.pontos motoros is volt a mezőnyben. több futamgyőzelmének köszönhetően sikerült bejutnia a legjobb négybe. Az alapverseny után 11 ponttal várta a cívisvárosi salakszóró a finálét,ahol végül sikerült magát feltornáznia a dobogó harmadik fokára.

Ezen a fordulón részt vett még magyar színekben Magosi Norbert ,aki végül hét pontot motorozott össze.Egy futamban nyert a szegedi salakos,majd ezt követően négyszer harmadikként haladt át a célvonalon.Kovács Rolandnak sem volt nagy szerencséje,és öt pontot sikerült gyűjtenie,ennek köszönhetően a mezőny második felében végzett.Volt még egy magyar vaspapucsos is ezen a versenyen,mégpedig Fazekas Denis személyében.A fiatal salakos horvát színekben állt rajthoz,és  végül egyetlen pontjával a 15.helyen végzett.

forrás Ana Markušić



Post a Comment

Írd le véleményed a témával kapcsolatban. További kellemes böngészést kíván a speedwaylive.org szerkesztő csapata!

Újabb Régebbi