Szombaton kezdetét veszi a Csapat Világbajnokság (SWC)

Július 23-án, szombaton este a Vojens Speedway Centerben kezdetét veszi a 2016 Monster Energy FIM Speedway World Cup, azaz a Csapat világbajnokság első elődöntőjére kerül sor.

A 300m hosszú dániai oválon 19 óra 5 perckor Csehország, Dánia, Lengyelország és Oroszország 5-5 vaspapucsa száll harcba az első helyért, ezzel biztosítva a július 30-án a The National Speedway Stadiumban (Manchester) rendezendő döntőben egyenes ágon való részvételt.

Az orosz válogatott Grigori Lagutát kénytelen nélkülözni kézsérülése miatt, míg a lengyeleknél Jarek Hampel több, mint egy évvel a SWC elszenvedett sérülése után nincs bevethető állapotban.

Az est második és harmadik helyezettje szintén a Belle Vue csapat pályán a döntőt megelőző napon méri össze felkészültségét a második elődöntő azonos helyezettjeivel, eldöntve ki az a két nemzet, akik az elődöntőt megnyerő "ötös fogatok" ellen küzdhetnek meg a végső győzelemért.

Lássuk a szombati 4 nemzet előzetes összeállítását:

Oroszország Lengyelország Csehország Dánia
1. Viktor Kulakov 1. Maciej Janowski - C 1. Josef Franc 1. Kenneth Bjerre
2. Emil Sayfutdinov - C 2. Patryk Dudek 2. Matej Kus 2. Leon Madsen
3. Andrei Kudriashov 3. Piotr Pawlicki 3. Eduard Krcmar 3. Michael Jepsen Jensen
4. Artem Laguta 4. Bartosz Zmarzlik 4. Vaclav Milik - C 4. Niels-Kristian Iversen – C
5. - 5. Krystian Pieszczek 5. Zdenek Holub 5. Fredrik Jakobsen


A második elődöntőnek a svádországi Stena Arena Vastervik ad otthon 26-án, kedden, szintén 19 órai kezdettel. A résztvevő nemzetek:  Ausztrália, Németország, USA és a házigazda svédek.

Post a Comment

Írd le véleményed a témával kapcsolatban. További kellemes böngészést kíván a speedwaylive.org szerkesztő csapata!

Újabb Régebbi