Kenneth Bjerre fél lábbal a Grand Prixban ?


A dán Kenneth Bjerre fél lábbal a jövő évi Grand Prixban érezheti magát,hiszen a jelenlegi bajnokság nyolcadik helyét a svéd Fredrik Lindgren foglalja el.Természetesen még a svéd motoros sem érezheti biztosnak magát,hiszen még az ausztrál forduló hátra van. Az első nyolcba kerülésért még matematikai esélye van Niels Kristian Iversennek,Matej Zagarnak ,valamint Antonio Lindbäcknek is. Viszont ha Lindgrennek jól jön ki a lépés Melbourne-ben és sikerül a nyolcba maradnia,akkor a GP Challange negyedik helyén végző dán Kenneth Bjerre ismét Grand Prix résztvevő lehet jövőre.

A jelenlegi nyolcadik helyen álló Lindgren egy fantasztikus szezont tudhat maga mögött.Ő idén a Speedway Grand Prix sorozat első számú tartalékja,és ezt egy remek versenyzésnek köszönhetően ki is tudta használni.Jaroslaw Hampelt helyettesítette ebben az évben,és a záró forduló előtt az előkelő nyolcadik helyet foglalja el. Igazából aggódni való oka nincsen,hiszen neki sikerült a GP Challangeből bejutnia a 2017-es Grand Prix sorozatba,de azért mégis csak szebb lenne ha alanyi jogon is kitudná harcolni a bent maradást. A svéd bent maradása viszont Kenneth Bjerrének kedvezne,aki most minden bizonnyal nagyon szurkol viking vetélytársának.

Lindgren bevallotta azt is,hogy rajta most már egyáltalán nincs nyomás mivel a Challangenek köszönhetően biztos tagja már a jövő évi sorozatnak.Ettől függetlenül persze egy jó versennyel szeretné lezárni a világbajnoki sorozatot.

Bjerre bekerülése viszont Peter Kildemandnak,és Nicki Pedersennek adhat aggódni való okot,hiszen ők ketten már csak szabadkártyában reménykedhetnek. A jelenlegi állás szerint Iversennek is még rezeg a léc,viszont ha kiesik akkor a ő is csak az állandó jokerben reménykedhet.

Igazából ezekre a válaszokra csak az ausztrál nagydíj után kapunk csak választ,addig csak találgatásokba bocsátkozhatunk,

Post a Comment

Írd le véleményed a témával kapcsolatban. További kellemes böngészést kíván a speedwaylive.org szerkesztő csapata!

Újabb Régebbi