Teljes a Grand Prix mezőny,megnevezték a szabadkártyás versenyzőket.


Állandó szabadkártyát kapott a BSI-tól a következő évre Emil Sayfutdinov,Nicki Pedersen,Matej Zagar,valamint Maciej Janowski. A legnagyobb meglepetés a négy motoros közül Maciej Janpwskit érte,aki már teljesen beletörődött abba,hogy kiesett a sorozatból.A korábbi junior világbajnok beválasztása még a lengyeleket is meglepte,hiszen már három polák biztos tagjának számított a jövőévi bajnokságnak.Egyáltalán nem gondoltak arra,hogy négy lengyel húzhatja majd a gázt jövőre a világbajnoki címért.Janowski egyetlen ponttal maradt el egyébként a legjobb nyolcban maradástól,csakúgy mint szlovén vetélytársa Matej Zagar.

Sokan most biztosan nagyon örülnek annak,hogy az orosz Sayfutdinov is részt fog venni a 2017-es Grand Prix sorozatban.Legutóbb 2013-ban volt állandó tagja a bajnokságnak,és akkor három fordulót is sikerült megnyernie. A sikerek ellenére viszont kénytelen volt kiszállni idő előtt a bajnokságból,hiszen emlékezzünk vissza egy komoly sérülés törte ketté a szezonját.Ekkor végül a hatodik helyen fejezte be a világbajnokságot ,ami biztos helyet jelentett neki a következő évre.Nagy meglepetésre saját döntése alapján kiszállt három évre  a Grand Prix bajnokságból,mivel arra hivatkozott nem éri meg anyagilag és inkább az Európa bajnoki sorozat mellett voksolt.

Nicki Pedersen is visszatérhet a BSI jóvoltából,így a korább háromszoros világbajnok újra felveheti a harcot a világbajnoki címért. Bár az idei év nem a legsikeresebben zárult neki a Grand Prix-ban,sok szurkolója most ismét bizakodhat abban,hogy Nicki újra az éremért csatázhat majd. Sérülése miatt amit Pardubicében szerzett három fordulót volt kénytelen kihagyni ebben a szezonban,és ennek köszönhetően csak a 13.helyen zárta szezonját.

A negyedik állandó jokert Matej Zagar kapta,aki az idei szezonban nagyon nem jött úgy ki a lépés,ahogy arra sokan számítottak. Annak ellenére,hogy háromszor sikerült döntőbe is kerülnie,voltak olyan versenyei amelyek nagyon gyengén sikerültek.

Speedway Grand Prix 2017:
1. Greg Hancock (USA)
2. Tai Woffinden (GB)
3. Bartosz Zmarzlik (PL)
4. Chris Holder (AUS)
5. Jason Doyle (AUS)
6. Piotr Pawlicki (PL)
7. Antonio Lindbäck (S)
8. Niels-Kristian Iversen (DK)
9. Matej Žagar (SLO)
10. Maciej Janowski (PL)
11. Fredrik Lindgren (S)
12. Nicki Pedersen (DK)
13. Patryk Dudek (PL)
14. Martin Vaculik (SLK)
15. Emil Sajfutdinow (RUS)

Tartalékok:
 

20. Peter Kildemand (DK)
21. Martin Smolinski (D)
22. Max Fricke (AUS)

Post a Comment

Írd le véleményed a témával kapcsolatban. További kellemes böngészést kíván a speedwaylive.org szerkesztő csapata!

Újabb Régebbi