Retro rovat 1989-Tíz magyar a vb-résztvevők között


1989. április 19., szerda (MTI) - E hét végén négy helyszínen -Jugoszlávia, Csehszlovákia, Lengyelország és Magyarország.Megkezdik világbajnoki sorozatukat a világ legjobb salakmotorozói.


A csaknem 100 fős mezőnyben a magyar színeket tízen képviselik,közülük hatan (Kócsó Antal, Tihanyi Sándor, Adorján Zoltán, BaloghJános, Hajdú Zoltán és Újhelyi Sándor) kiemeltek. Ők csak később, a középdöntőben kapcsolódnak be a küzdelmekbe.A selejtezők egyikét vasárnap 10.30 órakor Miskolcon rendezik,ezen az erőpróbán négy magyar - Nagy Róbert, Csillik Róbert(mindkettő Tisza Volán), Petrikovics József(Nyíregyházi Volán-Dózsa) és Seres János (Debreceni Old Boys Klub) -bizonyíthatja tudását. Rajtuk kívül 4 szovjet, 3-3 osztrák és olasz,valamint 1-1 lengyel és nyugatnémet sportoló próbálja meg megszerezni a továbbjutást jelentő első nyolc hely valamelyikét.Május közepén, illetve június elején ugyancsak négy helyszínen


-Bécsújhely, Pardubice, Donau Neustadt és Zielona Gora - kerül sor aközépdöntőkre, majd június utolsó hétvégéjén bonyolítják le a két elődöntőt Rybnikben, illetve Rovnóban.


Az úgynevezett kontinentális finálénak, amelyen a britek és a skandinávok kivételével a legjobb európaiak vesznek részt, augusztus 12-én Debrecen ad otthont, innen az öt legjobb jut a szeptember 2-ai müncheni, világbajnoki 16-os döntőbe.

- Reméljük, versenyzőink sikerrel veszik az akadályokat, s legalább hárman-négyen eljutnak a debreceni erőpróbáig - vélekedett Bulcsu Rezső, a Magyar Autó- és Motorsport Szövetség motoros titkára. - Azt nagy sikernek tartanánk, ha a világbajnoki döntőben -a tavalyi évhez hasonlóan - ezúttal is két magyar jutna szóhoz. Ami az esélyeket illeti: Kócsónak, Tihanyinak és Adorjánnak, vagyis az egyéni vb-döntőben már szerepelt motorosoknak a legkedvezőbbek a kilátásai.


A salakmotoros világbajnokság keretében az egyéni csatározások kezdődnek a leghamarább, ugyanis a csapatok április 30-án, a párosok pedig július 9-én kezdik meg vetélkedésüket.+++


Forrás MTI

Post a Comment

Írd le véleményed a témával kapcsolatban. További kellemes böngészést kíván a speedwaylive.org szerkesztő csapata!

Újabb Régebbi