Speedway Barátság kupa melyben Debrecen is érdekelt!


Új bajnoki sorozat veszi kezdetét a 2017-es szezonban,melynek a pontos neve Speedway Friendship Cup. A névnek a régi Béke Barátság kupa adott ötletet,ami az idősebb szurkolók számára biztosan emlékezetes derbiket elevenít fel.Az akkori BBK sorozat a nyolcvanas években élte igazi fénykorát,ahol a magyar salakosok csodálatos szép eredményeket értek el.Néhány éve indult az  Adria liga bajnokság,viszont ezt kénytelenek voltak megszüntetni mivel versenyzőhiány miatt a horvát,és szlovén képviselet bejelentette,hogy nem tud részt venni tovább a bajnokságban.

Ez adott ötletet a szlovák és cseh képviselőknek ,hogy egy új bajnokság létrehozásával megkeresnek néhány klubbot,ahol lehetséges lenne ilyen versenyeket rendezni. Nagyon úgy tűnik,hogy fáradozásuk nem volt hiába való,hiszen Ukrajnából,és Debrecenből jelezték részvételi szándékukat ,és egy régi visszatérő lengyel klub a Swietochlowice is részt fog venni .

Négy órás tárgyaláson vettek részt,ahol Debrecen, Pardubice, Rivne, Swietochlowice,valamint a zsarnócai klub vezetői kötöttek megállapodást,és megbeszélték a lebonyolítási szisztémát.Minden országban két versenyt fognak megrendezni,aminek talán a szurkolók is örülhetnek majd,hiszen egy versenyhétvégének lehetnek szemtanúi.Szombaton a csapatversennyel nyitják majd meg a hétvégét,majd ezt követően vasárnap az egyéni viadalt fogják lebonyolítani.Ezt a sorozatot főleg majd a fiatal versenyzőknek szánják,hogy itt majd a versenyeknek köszönhetően fejlődni tudjanak ... A megbeszélések után az öt klub tervezi,hogy az egyéni megmérettetéseken minden klubból három versenyző fog részt venni,valamint a 16.motorost a rendező klub biztosítja majd.

Az ideiglenes naptár szerint Debrecenben fog majd elkezdődni a bajnokság május 27-28-án majd ezt követően Ukrajnában folytatódik a sorozat. A lengyel klub időpontját még egyenlőre nem lehet tudni,hiszen itt a lengyel bajnoki sorozathoz is alkalmazkodni kell majd a szervezőknek.

Ideiglenes naptár:

május 27-28. - Debrecen
Június 10-11. - Rivne és Červenograd
Július 29-30. - Pardubice
Szeptember 02-03 - Žarnovica
Szeptember 0910 - Świętochłowice

speedwayclub.sk

Post a Comment

Írd le véleményed a témával kapcsolatban. További kellemes böngészést kíván a speedwaylive.org szerkesztő csapata!

Újabb Régebbi