Idén debütál a francia salakmotoros liga bajnokság!


2017-ben egy új liga sorozat indul útnak,amely Franciaországban nagy előkészületekkel várja a szezonkezdést. Az első verseny elég korán,egészen pontosan február 18-án kerül sor Marmande városában,ahol a házigazdák  a Lamothe-Landerron,majd ezt követően a Macon csapatával fognak majd megmérkőzni. A brit ligában már megszokhattuk,hogy egy csapat egymást követően két meccset vív meg hazai pályán,és ez hasonlóképpen lesz most a hivatalos nevén a Ligue Nationale de Speedway sorozatban is.

Franciaország hosszú évek óta komoly eredményeknek örvendhet,a hosszú-pályás szakágban,ám az elmúlt években a rövid pályás speedwayben is szép eredményeket tudhatnak már magukénak.Természetesen ebben nagy szerepe van Dimitri Berge,valamint David Bellego komoly fejlődésének.Mindketten már letették a névjegyüket a hagyományos speedway versenyeken Európa szerte. Mellesleg Berge kétszeres világbajnoki címnek is örvendhet,amit még a 125cc,valamint a 250cc szakágban szerzett meg. A fiatal salakos a tavalyi junior egyéni bajnokságban is remekül szerepelt,és egy fordulót sikerült is megnyernie Pardubicében.Bergé mint tudjuk a Long Track Grand Prix-ban is hatalmas sikereket ért már el,és világbajnoki érmek tulajdonosa is már. Bellego is nagyon szép eredményeket tudhat magáénak,és a brit ligában is csapata húzóemberének számít.

A bajnokság talán egyik érdekessége,hogy három pálya a közvetlen közelségben található,emiatt a logisztika megoldása teljesen egyszerű a csapatok számára.A maconi csapat viszont közel hatszáz kilométerre található,de természetesen ez a táv is könnyen leküzdhető.

A bajnokság szisztémája szerint két csapat 7-7 versenyzője fog megküzdeni egymással,amiből 1-1 motoros a 250cc kategóriához tartozik.Minden forduló 15 futamban kerül megrendezésre,és az utolsó futamban a csapatok legjobb 2-2 motorosa fog majd pályára gördülni. 

A csapatok felelős vezetőinek névsora
La Réole : Regis Davanzo
Lamothe-Landerron: Christophe Goret
Mâcon: Laurent Sambarrey
Marmande: Jérémy Diraison


A francia csapatbajnokság versenynaptára 2017-ben:



Február 18:
Marmande - Lamothe-Landerron
Marmande - Macon

Március 12:
Lamothe-Landerron - Macon
Lamothe-Landerron - La Réole

Március 19:
La Réole - Lamothe-Landerron

Április 1:
Marmande - La Réole

Április 16:
La Réole - Macon
La Réole - Marmande

Július 22:
Macon - La Réole

Szeptember 9:
Macon - Lamothe-Landerron
Macon - Marmande

Október 8:
Lamothe-Landerron - Marmande

 Ligue Nationale de Speedway FFM

Post a Comment

Írd le véleményed a témával kapcsolatban. További kellemes böngészést kíván a speedwaylive.org szerkesztő csapata!

Újabb Régebbi