Egy magyar is lehet bálvány! Kócsó Antal

Az elmúlt huszonhat évben nagyon sok külföldi motoros megpróbálhatta már a lengyel liga legfelsőbb osztályában magát,és a gorzówi csapat történelmében a legjobbként egy magyar vaspapucsos számít bálványnak.Ő nem más mint Kócsó Antal az egykori szegedi kiválóság.

Kócsó Antal

Kócsó előtt már három külföldi salakost is kipróbált a csapat ők, a finn Olli Tyrvainen, svéd Tony Olsson és a német Klaus Lausch voltak.Viszont ezek a versenyzők jelentéktelen eredményességüknek köszönhetően nem maradtak meg a rajongók memóriájában. 

A negyedik külföldiként Kócsó Antal érkezett,akit viszont a mai napig bálványként tisztelnek. Nehezen hittek benne,de az egykori magyar kiválóság harciasságának,és rendkívüli csapatjátékos szellemének köszönhetően elbűvölt mindenkit a lengyel ligában. 

A csapat rajongói nehezen hitték el,hogy egy magyar motoros ilyen komoly eredményeket fog elérni,bár erre Tóni nagyon rácáfolt. Nem csak a csapat legjobbja volt akkoriban,hanem a mai napig a modern speedway korában is hősként emlegetik őt. Hatalmas tiszteletet vívott ki 1992-ben a szurkolók körében amikor a Zielona Góra ellen 49-41 arányban tudott diadalmaskodni a Gorzów és ebből Tóni 13 pontot motorozott össze. Ugyanebben az évben mikor a Torun ellen a helyi szupersztár és világbajnok Per Jonsson is szerepelt sem okozott problémát Kócsónak köszönhetően. Itt is sikerrel zárták a versenyüket mégpedig 48-41 arányban bizonyultak jobbnak.Ebből a szegedi salakszóró 14.pontot gyűjtött a gorzówi gárdának. 


Post a Comment

Írd le véleményed a témával kapcsolatban. További kellemes böngészést kíván a speedwaylive.org szerkesztő csapata!

Újabb Régebbi