Véglegessé vált a nagyhalászi EB selejtező rajtlistálya


Mai napon véglegessé vált a Nagyhalász Speedway Ringen május elsején megrendezésre kerülő egyéni Európa bajnoki selejtező rajtlistája.
Az eredetileg 12 nemzet kapott indulási jogot a viadalon, de már mindössze 10 nemzet, 16 vaspapucsosa száll harcba a Challenge-be jutásért.
A hét elején a 9-es rajtszámmal a horvát Jurica Pavlic szerepelt, aki május 20-án, saját  pályáján, Goricanban szabad kártyásként indulhat a döntőbe kerülésért, így visszamondta a selejtezőn való részvétel jogát. Helyette a dán Mikkel Bech Jensen érkezik (neve többek között a Csapat Világ Kupáról (2012 arany) és a Junior csapat világbajnoksáról lehet ismerős (2013: arany).
A 16 rajtszámmal előzetesen nevezett, a krskoi GP tartaléka, Denis Stojs is hasonlóan cselekedett, de a távolmaradás okát nem hozta nyilvánosságra. Őt a lengyelek fiatal reménysége, Pawel Przedpelski váltja (2x Junior EB és 3x Junior VB győztes csapatban, 2016-ban a toruni SGP 8 pontot szerzett).

A Munka ünnepén, a szabolcsi pályán az alábbi versenyzők gördülnek a pályára:


Közülük a 20 futam alapján mindössze az első három vaspapucsos jut tovább főversenyzőként, míg a 4., az 5., a 6. és a  7. helyezett külön futamban áll a szalag mögé, hogy eldöntsék, kié legyen a tartalék hely a goricani Challenge-ben, ahonnan a 4 fordulós döntőbe lehet bekerülni.

A Debrecen Speedway SE versenyzője, Tabaka József az alábbi nyilatkozatot adta a Hajdú-Bihari Naplónak:
Nagyon erős mezőny gyűlik össze Nagyhalászon, ráadásul csak az első három helyezett jut tovább, ezért óriási küzdelem lesz. Bevallom, még egyetlen versenyen sem sikerült gyorsnak lennem ott, ám mindent elkövetünk, hogy ez most megváltozzon! Nagyon pici a pálya, nehéz előzni rajta, éppen ezért „rágyúrok” a startokra, mert lényegében az indulások mindent eldöntenek majd. Lesznek nemzetközi klasszisok, de nem feltartott kézzel megyek a Nyírségbe, küzdeni fogok, mindent elkövetek a minél jobb helyezésért.

A viadal 14 órai kezdettel a versenyzői parádéval veszik kezdetét, míg előző nap 10:30-tól biztosítanak a szervezők edzést, melyen a versenyen résztvevő versenyzők megjelenése nem kötelező!

Post a Comment

Írd le véleményed a témával kapcsolatban. További kellemes böngészést kíván a speedwaylive.org szerkesztő csapata!

Újabb Régebbi