Az élő legenda, Adorján Zoltán debreceni színekben, hazai közönség előtt tér vissza a versenyzéshez.


Amiről hónapok óta izgatottan suttogtak a Gázvezeték utcai salakstadion rendszeres látogatói, az szombaton valóra válik, Adorján Zoltán egy viadal erejéig, a debreceni egyéni magyar bajnokin visszatér a versenyzéshez!

A Bajnokot senkinek sem kell bemutatni, hazánk legeredményesebb salakszórója, többek között 13-szoros egyéni magyar bajnok, háromszoros egyéni vb-döntős, Grand Prix-résztvevő, illetve páros világbajnoki-bronzérmes.

A magyar salaksport ikonikus alakja 55 esztendősen áll ismételten startszalag mögé, ezt megelőzően 2009-ben, az Adorján Team–Castagna Team meghívásos csapatversenyen ült motorra tétre menő derbin. (2014-ben egy zsarnovicai öregfiúk eseményen is megmutatta tudását.) Természetesen rögtön adódik a kérdés, mi volt a fő mozgatórugója Adorján döntésének, hogy szombaton harcba száll napjaink legjobb honi salakosaival?

Egyszeri alkalom

– Tavaly november közepén elkezdtem rendszeresen edzeni, crossfitre jártam, s Reszegi Sanyi irányításával látványos eredményt értünk el: 14 kilót fogytam, remek kondiban éreztem magam, az ízületeim szinte megjavultak. A csillagok szerencsés állásaként Tóth Csabi barátom megvásárolta az amerikai világbajnok, Greg Hancock egyik tavalyi Grand Prix-s motorját, s a rendelkezésemre bocsátotta, hogy edzek vele. Már az elejétől kezdve azt éreztem, hogy jó újra a salakon. Azt még nem tudtam, jól megy vagy sem, de élveztem a motorozást. Március óta rendszeresen gyakoroltam, s ahogy egyre jobban belerázódtam, kezdett komolyabban érlelődni bennem a gondolat, hogy elindulok egy versenyen – kezdte mondandóját Adorján Zoltán.

Nagyon sokan óva intettek ettől, felhozták, hogy már öreg vagyok, de nem tudtak lebeszélni, mivel nem visszatérni szándékozom, csak újra részt venni egy viadalon. Ismét át akarom élni azt az adrenalinfröccsöt, amit egy verseny adhat.
– A technikai feltételek adottak, idősebb Tabaka József, a Debrecen Speedway SE elnöke kiváltotta számomra a versenyzői licenszet, s a végső döntést a szerdai edzés után meghoztam. Akik korábban kérdeztek, azt mondtam nekik, csak akkor indulok el a magyar bajnokin, ha érzem magamban a potenciált arra, hogy megnyerjem a versenyt. Ez nem azt jelenti, hogy biztosan én leszek az első, de esélyt látok a sikerre. Tisztában vagyok azzal, hogy Tabaka Józsi és Magosi Norbi edzésben, versenyben van, éppen ezért, bárki bármit mondd, ez nem lesz egyszerű feladat a részemre. Sokan hangoztatják, hogy a versenyzést nem lehet elfelejteni, de az embernek 55 évesen sem a reflexe, sem a bátorsága nem olyan, mint régen. Viszont az akarat megvan bennem! Úgy érzem, mindent megtettem azért, hogy a lehető legjobb teljesítményt nyújtsam, motorozom egy jót, aztán meglátjuk, mi sül ki belőle! – mondta szinte egy szuszra Adorján Zoltán a Gázvezeték utcai salakstadion egyik boxában.


Adorján Zoltán a versennyel kapcsolatban elárulta, az öt esetleg hat futam okozta fizikális terheléstől nem fél, a mentális nyomás inkább foglalkoztatja. – Stressz biztosan lesz bennem, a kérdés az, miként tudom feldolgozni, illetve mennyire leszek bátor. Ezekre a felvetésekre csakis a versenyen kapunk választ – fogalmazott az örökös magyar bajnok.

A Bajnok hangsúlyozta, csakis egy viadalra tervez, bár a magyar bajnokság utolsó fordulóját Gyulán rendezik, és az az ovál kifejezetten fekszik neki, sportszerű akar lenni mindenkivel szemben, s nem szeretne „beleszólni” a pontvadászat végkimenetelébe, így vélhetően nem indul a fürdővárosban.

Haon.hu-Boros Norbert

Post a Comment

Írd le véleményed a témával kapcsolatban. További kellemes böngészést kíván a speedwaylive.org szerkesztő csapata!

Újabb Régebbi