Debreceni siker az OB 2. fordulóján

Eredetileg szombaton 16 órától került volna megrendezésre a Nemzetközi Salakmotoros Egyéni Bajnokság 2. fordulója, de a lehulló csapadék mennyisége miatt vasárnap 11 órára halasztották a 12 versenyző részére kiírt versenyt.

A kilátogató publikum előtt sikeres vizsgát tett Üveges Szabolcs, így ő lett a verseny tartaléka, aki 2 alkalommal is verseny körülmények között gyűjthetett tapasztalatot.

A néhány száz néző előtt több év kihagyás után ismét vaspapucsot húzott a 13 szoros egyéni magyar bajnok Adorján Zoltán, aki nem vallott szégyent, de nem volt maradéktalanul elégedett teljesítményével.

A szombaton lehulló csapadék megváltoztatta a pálya talaját, fejtörést okozva ezzel néhány versenyzőnek.

A 12 futamos alapszakasz során a debreceni Tabaka József nem talált legyőzőre, legnagyobb ellenfele, az első fordulót megnyerő Magosi Norbert volt, akit a 7. futam célja előtt sikerült csak megelőznie. Ők ketten egyenes ágon kerültek a döntőbe.

A két elődöntőben Adorján majd Benkő diadalmaskodott, így ők csatlakoztak az alapfutam első két helyezettjéhez a döntő futamban.

A fináléban a megismételt rajtot követően Tabaka állt az élre mögötte Adorján és Benkő csatázott a második helyért, amelyt Benkő a túlsó egyenesben megszerzett és a leintésig megőrzött - így három Debrecen Speedway SE versenyzője állhatott a pódiumra -. A gyulai színeket képviselő Magosi másodjára nem tudta megismételni remek rajtját, így be kellett érnie a negyedik hellyel.

A döntő futam:

A futamok eredménye és a végeredmény:

A mindent eldöntő, harmadik fordulót július 29-én, Gyulán rendezik meg, ahol Tabaka József 2 pontos előnnyel száll harcba Magosi Norbert ellen a bajnoki címért.

Post a Comment

Írd le véleményed a témával kapcsolatban. További kellemes böngészést kíván a speedwaylive.org szerkesztő csapata!

Újabb Régebbi