Bjerre rossz választása


A dán Kenneth Bjerre a 10. helyet szerezte meg az idei Speedway Európa Bajnokság 1. fordulójában. A dán 8 pontot gyűjtött a versenyen, ebből 7-et az utolsó három futamban.

Bjerre Torunban debütált a sorozatban, ahová Goricanból a SEC Challenge versenyről a 2. helyen kvalifikálta magát. Az első két futam után Torunban, mindössze egyetlen pontot szerzett. Elismerte, hogy a gyenge kezdet az ő rossz döntése miatt volt, hiszen olyan motort választott a pályára, ami nem úgy működött, ahogyan azt elvárta volna.

„Az első futamok nagyon kiábrándítóak voltak. Rossz motort választottam, ami nem működött jól. Ez bosszantó volt, mert ahogy átültem a másikra 7 pontot szereztem. Ha ezt korábban megtettem volna, küzdhettem volna a döntőért”

A dán versenyző volt az, aki a leglátványosabb stílusban versenyzett az első forduló során. Főleg a 20. futam maradt meg a szurkolók emlékezetében, amikor az utolsó kanyarban előzte meg Jarek Hampelt.

„A jó befejezésnek köszönhetően, mindössze négy ponttal van lemaradva a verseny élmezőnyétől”- mondta Václav Milík.

„ Nem vagyok elégedett az eredményemmel, de tudom, hogy ezek fontos pontok a végelszámoláshoz. Még mindig a legjobb 5-ben vagyok” –tette hozzá Bjerre.

A következő forduló Güstrowban lesz. Annak ellenére, hogy Bjerre utoljára 15 éve versenyzett itt, jó néhány pontra számít.

„ Utoljára 2002-ben vagy 2003-ban versenyeztem Güstrowban. Ez a verseny egy újabb lehetőség lesz számomra a legjobb eredmény elérése érdekében. Az idei SEC nagyon fontos nekem, ezért minden megteszek, ami tőlem telik. Ha jól kezdek, lesz előnyöm, akkor küzdeni fogok egy jó eredményért”. – fejezte be Bjerre.

A második fordulóban, július 15-én, a sérült Nicki Pedersent Mikkel B. Jensen, az ugyancsak sérült Adrian Miedzińskit Michael Jepsen Jensen, míg a dopping vétségen ért Grigory Lagutát Andrey Kudryashov fogja helyettesíteni.


Hivatalos startlista Güstrow:
1. Václav Milík #13 (Cseh Köztársaság)
2. Przemysław Pawlicki #59 (Lengyelország)
3. Michael Jepsen Jensen #52 (Dánia)
4. Andreas Jonsson #100 (Svédország)
5. Krzysztof Kasprzak #507 (Lengyelország)
6. Andzejs Lebedevs #129 (Lettország)
7. Martin Smolinski #84 (Németország)
8. Kai Huckenbeck #16 (Németország)
9. Mateusz Szczepaniak #58 (Lengyelország)
10. Nicolai Klindt #29 (Dánia)
11. Kacper Gomólski #44 (Lengyelország)
12. Andrey Kudryashov #9 (Oroszország)
13. Mikkel Bech Jensen #177 (Dánia)
14. Leon Madsen #66 (Dánia)
15. Kenneth Bjerre #91 (Dánia)
16. Artem Laguta #2 (Oroszország)
17. Erik Riss (Németország)
18. Mathias Bartz (Németország)

Post a Comment

Írd le véleményed a témával kapcsolatban. További kellemes böngészést kíván a speedwaylive.org szerkesztő csapata!

Újabb Régebbi