Magosi nyerte a versenyt, Tabaka a bajnok


2017. július 29-én Gyulán rendezték a salakmotoros egyéni bajnokság harmadik, záró fordulóját. A verseny döntő futamát Magosi Norbert nyerte meg, Benkő Roland, Tabaka József és Kovács Roland előtt. Így viszont pontegyenlőség alakult ki a bajnoki címért Magosi és Tabaka között, úgyhogy a szürkületben, miközben a nézők egy része már elindult haza, még egy futamot kellett tartani, amely a bajnoki címért folyt. Ezt nagy csatában Tabaka József nyerte meg. És bár a helyi szpíker többször elmondta, hogy ezen a versenyen nem hirdethetnek magyar bajnokot, hiszen az eredményt előbb a MAMS részéről jóvá kell hagyni, az kijelenthető, hogy - most még nem hivatalosan - 2017 salakmotoros egyéni bajnoka Tabaka József!

A versenyt a szokásos, sokat szidott 12 versenyző, 12 futam + elődöntők és döntő szisztéma szerint rendezték meg. Nagy csatákat hoztak a Tabaka - Benkő találkozók, ezekből hármat is láthattunk az alapszakasz során. Az elsőt Benkő simán nyerte a 6. futamban, majd a hetedikben Benkő ismét vezetett Tabaka előtt, de motorhiba (valószínűleg láncszakadás) miatt ki kellett állnia az élről. A 11. futamban viszont Tabaka kapta el jobban a rajtot és végig maga mögött tartotta Benkőt.

Kovács Roland mindeközben szorgalmasan gyűjtögette a pontokat úgy, hogy a futamtábla szeszélye folytán sem Benkővel, sem Tabakával, sem Adorjánnal nem kellett meccselnie az alapszakaszban. Így Tabaka József és Kovács Roland 11-11 pontot gyűjtött az alapszakaszban és ők ketten kerültek egyenes ágon a döntőbe. Benkő Roland az ukrán Melnyicsukot megelőzve nyerte az első elődöntőt, míg Magosi Norbert nagy harcban győzte le Adorján Zoltánt a másodikban, így ők is döntősök lettek.

A verseny negatív meglepetése a bolgár Milen Manev volt, aki mindössze két pontot szerzett az alapszakaszban.

Magyarország Nemzetközi Salakmotoros Egyéni Bajnoksága, III. forduló, 2017. július 29, Gyula:

1. Magosi Norbert 10 + 3 + 1. hely a döntőben
2. Benkő Roland 8 + 3 + 2. hely a döntőben
3. Tabaka József 11 + 3. hely a döntőben
4. Kovács Roland 11 + 4. hely a döntőben
5. Sztanyiszlav Melnyicsuk (UKR) 10 + 2. hely az elődöntőben
6. Adorján Zoltán 7 + 2. hely az elődöntőben
7. Fazekas Denisz 5 + 3. hely az elődöntőben
8. Vida Péter 3 + 3. hely az elődöntőben
9. Szegvári Róbert 2 + 4. hely az elődöntőben
9. Karczagi László 2 + 4. hely az elődöntőben
11. Milen Manev (BUL) 2
12. Bárány Márk 1


Post a Comment

Írd le véleményed a témával kapcsolatban. További kellemes böngészést kíván a speedwaylive.org szerkesztő csapata!

Újabb Régebbi