Lebedevs lesz Európa új bajnoka?

Bár az elmúlt hét szombatján, a Speedway Európa Bajnokság 3. fordulójában nem sikerült diadalmaskodnia, az arany mellszámot megtartva, továbbra is őrzi első helyét a sorozatban a lettek fenegyereke, Andzejs Lebedevs.

A 22 éves fiatalember sokszor bizonyította már tehetségét, hiszen például a Csapat Világkupában a lettek legjobbja volt, értékes skalpokat gyűjtött be, ennek ellenére megőrizte szerénységét, és a realitás talaján áll.

Az egyenes ági bejutás a SEC döntőibe a horvátországi Goricanból nem sikerült, azonban az OneSport vezetősége bizalmat szavazott neki, így szabadkártyásként részt vehet a sorozatban. Ezt azzal hálálta meg, hogy a sorozat eddigi három fordulójában, egyedüli versenyzőként, neki sikerült elérni azt, hogy minden fordulóban két számjegyű pontot motorozott.

Sokáig versenyzett a Lokomotív Daugavpils csapatában és érettségéről adott bizonyságot már junior korában, mikor többször hívták a lengyel Extraligába versenyezni. Ezekben az években rendre az volt a véleménye, hogy oda több kell, mint az akkori tudása. Csiszolgatni akarta még tudását, csapatát, gépeit. Az idei az első idénye, hogy eligazolt anyacsapatától és az Extraligás Wrolcław színeiben versenyez. Maciej Janowski és Tai Woffinden mögött ő a harmadik legjobb pontszerzője a csapatnak és jelenleg vezetik a tabellát.

Nemrégiben az esetleges GP-s szereplését is firtatták újságírók és Lebedevs újra azt a megfontolt választ adta, hogy ahhoz, hogy valaki a GP-ben 100%-os teljesítménnyel tudjon helytállni, nagyon sok mindennek kell összeállni. Először is a versenyzőnek fizikailag és szellemileg, kell egy jó csapat mögé, szükség van tökéletes technikára és nem mellesleg sok-sok pénzre. Amíg ez nincs együtt felesleges ezt a kérdést boncolgatni, nyilatkozta a szimpatikus lett versenyző.

Az Egyéni Európa Bajnoki sorozattal kapcsolatban is kérdezték, hogy mennyire érez magán nyomást, erre Lebedevs csak annyit mondott, hogy: „Nem érzek magamon nyomást. Nincs értelme. A speedway nagy örömöt okoz nekem, mint már sokszor mondtam arra koncentrálok, hogy minden futamomat megnyerjem és élvezzem azt, amit csinálok. Ez eddig egészen jól megy. Mindenkinek 5 futama van még hátra, plusz egy lehetséges döntő. Ez egy olyan sport, ahol bármi megtörténhet, nem érdemes jóslatokba bocsátkozni. Jó pozícióban vagyok, és ez boldoggá tesz . - mondta Lebedevs a speedwayeuro.com oldalon.

Sok versenyzőt vetett már vissza a karrierjében, mikor édesapává avanzsált, úgy tűnik azonban Andzejs Lebedevs vonatkozásában ez pont ellentétesen működik, hiszen mióta május elején kislánya megszületett, az ifjú lett jobban szárnyal, mint valaha.

Kíváncsian várjuk az utolsó fordulót, ahová négy pontos előnnyel érkezik a csehek tehetsége, Václav Milík előtt, de nem szabad elfelejtkezni a harmadik helyen álló rutinos Andreas Jonssonról sem. Az orosz Artem Laguta egyenlő ponttal zárt a harmadik forduló után Jonsonnal, így a dobogó első három fokáért óriási küzdelmet láthatunk majd szeptember 16-án, a lengyelországi Lublinban.

Az eddigi eredmények és a pontállás:
 
Eredménylista: speedwayeuro.com

Post a Comment

Írd le véleményed a témával kapcsolatban. További kellemes böngészést kíván a speedwaylive.org szerkesztő csapata!

Újabb Régebbi