Tihanyi búcsúversenye lesz a Debrecen Nagydíj


Debrecen – A népszerű Subi várja a kihívást, állítja, nem lesznek utolsók a csapatversenyben.


Ha augusztus 20-a és cívisváros, akkor egyértelmű, hogy salakmotoros Debrecen Nagydíj! Idén immár 42. alkalommal rendeznek versenyt a virágkarneváli programkavalkád legkiemelkedőbb sporteseményeként. Ebben az esztendőben a hagyományos egyéni küzdelem helyett csapatok mérik össze erejüket, ráadásul nem is akármilyen formában. Debrecenben több alkalommal rendeztek olyan viadalokat, amikor futamonként nem négy, hanem öt vaspapucsos küzdött a pontokért – hatalmas közönségsikert aratva. Így lesz ez most is, öt háromfős csapat küzd a végső helyezésekért augusztus 20-án, vasárnap 16 órától. S hogy egy név is felkerüljön a nagydíj-győztesek listájára, a viadal utolsó futamában az öt csapatkapitány, Tabaka József, Magosi Norbert, Benkő Roland, Kovács Roland és Tihanyi Sándor csap össze a dicső címért.


Adorjánnal együtt


Sokak számára meglepetésként hathat, hogy Tihanyi Sándor is indul a derbin, éppen ezért a Napló megkérdezte a korábbi világbajnoki döntőst, mi vette rá, hogy újra versenyezzen? – Nem Adorján Zoli miatt kaptam kedvet! – mondta nevetve Subi. – Szezon elején azt kértem a klubvezetőmtől, idősebb Tabaka Józseftől, hogy augusztus 20-án hadd üljek motorra, mert szeretnék elbúcsúzni a közönségtől. Még mielőtt bárki szóvá tenné, eddig jubileumi versenyeim voltak, ez lesz a hivatalos búcsúm! Időközben még egy kérésem akadt, a régi szép idők emlékére, Adorján Zolival egy csapatban szerettem volna lenni. Szerencsére ez a vágyam is teljesült, így izgatottan várom a versenyt – fogalmazott az 54 esztendős salakos, aki nem a sors fura fintoraként motorozik majd a Csapókerti Időskorúak Gondozóháza nevet viselő csapatban. – Az egyik baráti házaspár vezeti ezt az otthont, s rám való tekintettel döntöttek úgy, hogy névadó szponzorként segítenek augusztus 20-án. De a verseny után sietnem kell, nehogy lekéssem a takarodót az otthonban! – tréfálkozott a salakos.


Tihanyi elmondta, a közelmúltban már Nagyhalászban és Gyulán is tréningezett, illetve szerdán Debrecenben gyakorolt. Subi szerint kár lenne leírni a „rutinos” csapatukat, úgy érzi, nem ők lesznek az utolsók az augusztus 20-ai viadalon.

forrás Haon /Boros Norbert 

Post a Comment

Írd le véleményed a témával kapcsolatban. További kellemes böngészést kíván a speedwaylive.org szerkesztő csapata!

Újabb Régebbi