Bajnok a Tarnów, újra az Extraligában!

A múlt héten is az időjárás volt az úr, így Lengyelországban több verseny is elmaradt. Többek között az 1. liga döntőjének visszavágója is, melyet ma végre meg tudtak rendezni Tarnówban.

Az első versenyen Gdańskban, a hazai csapat 8 ponttal győzött, így ezt a hátrányt kellett ma ledolgoznia a tarnówi fecskéknek. Az első futamban már le is dolgoztak ebből a hátrányból két pontot, majd jött 3 futam, amiben döntetlen eredmény született, ami nagyon jól jött a tengerparti vendégcsapatnak. Ezután a két Artur, a Czaja-Mroczka kettős 5-1-es győzelmet aratott a Mikkel B. Jensen-Troy Batchelor páros felett, így rögtön 6 pontot sikerült már a 8-ból elvenni a hazaiaknak. A következő futamban nagyon jól kapta el a rajtot a tarnówi színekben versenyző Kenneth Bjerre, de Anders Thomsen, úgy előzte meg, hogy honfitársa szinte állva maradt. A fiatal dán Thomsenről tudniillik, hogy magyar szerelője van, Vaskó Norbert, Vasy személyében. Mivel ebben a futamban Hubert Łęgowik a harmadik lett, így megszületett a nap első vendéggyőzelme, 2-4 arárnyban. A következő futamban szintén 3-3-as döntetlen született, tehát a 7. futam után ismét csak 4 pontot tudott ledolgozni a hazai csapat. A verseny továbbra is nyílt volt.

A 8. futam szintén döntetlent hozott, majd a 9. futamban Łęgowik bukott, kizárásra került, így adott volt az esély a hazai csapatnak, hogy 5-1-re elhozza a futamot, így egál lett volna az állás a döntőben. Ezt megakadályozhatta volna Anders Thomsen, aki beékelődött Peter Ljung és Jakub Jamróg közé, de annyira meg akarta volna nyerni a futamot, hogy az utolsó körben bukott. De mentve a menthetőt, gyorsan egy pontért begurult a célba, majd a depóban rosszul lett. Percekig állt a verseny, a dán versenyző visszanyerte eszméletét, és folytatni akarta a versenyt. Így ha Thomsen hibájának is köszönhetően, de a hazaiak megcsinálták az 5-1-et, így kiegyenlítettek, az összesített állás ekkor 66-66 volt. A 10. futam döntetlent hozott, így maradt az idegtépő döntetlen, összesítésben is. Majd a 11. futamban a Jamróg-Bjerre kettős meghozta a hazai vezetést összetettben is, hiszen kettős győzelmet arattak. A 13. futam drámai fejleményt hozott a hazai csapatnak, hiszen 5-1-re vezettek, mikor Peter Ljung vezető pozícióban bukott és kizárásra került. A megismételt futamban döntetlen született, így mindössze 4 pontos előny maradt a hazai csapat birtokában az utolsó két futamra.

Az utolsó előtti futam 2-4-es vendégsikert hozott, amikor Anders Thomsen tisztán negyedik helyről startolva kívülről mindenkit kikerült és hozta a három pontot, míg csapattársa Kacper Gomólski harmadik lett. A hazai csapat két Arturja közül Mrocka szépen tartotta maga mögött Gomólskit, de most Czaja nem tudta csapattársát segíteni.

A mindent eldöntő utolsó futam előtt kettő pontos előnnyel rendelkezett a Tarnów csapata, majd a kiélezett csatában Kacper Gomólski elvitte Jakub Jamróg első kerekét, így kizárásra került, ez azonban azt jelentette, hogy a bajnok a Tarnów csapata, hacsak nem születik egy 0-3-as eredmény. A megismételt futamban 3-3 lett az eredmény, így ez, a tarnówi gárda bajnoki címét eredményezte, 82-80 arányban diadalmaskodtak a Gdańsk felett.

Ennek megfelelően a Tarnów csapata jutott fel az Extraligába a Row Rybnik helyére, míg a Toruń a Gdańsk csapatával kap még egy lehetőséget az Extraligában való bennmaradásra illetve a feljutásra.

További menetrend:
Október 1.
Toruń - Gdańsk

Október 8.
Gdańsk – Toruń

Grupa Azoty Unia Tarnów: 50
9. Peter Ljung (1,2,3,F/d) 6
10. Jakub Jamróg (3,1*,2*,3,2) 11+2
11. Artur Czaja (1*,3,2,3,0) 9+1
12. Artur Mroczka (2,2*,1*,3,2) 10+2
13. Kenneth Bjerre (2,2,3,2*,1) 10+1
14. Kacper Konieczny (0,0,0) 0
15. Patryk Rolnicki (3,1*,0) 4+1

Zdunek Wybrzeże Gdańsk: 40
1. Troy Batchelor (2,0,1*,0,2) 5+1
2. Mikkel Bech (0,1,2,1) 4
3. Hubert Łęgowik (0,1,F/d) 1
4. Anders Thomsen (3,3,1,2,3,3) 15
5. Kacper Gomólski (3,3,3,1,1,d) 11
6. Dominik Kossakowski (2,0,1*) 3+1
7. Marcin Turowski (1*,0,0) 1+1

Post a Comment

Írd le véleményed a témával kapcsolatban. További kellemes böngészést kíván a speedwaylive.org szerkesztő csapata!

Újabb Régebbi