Nicki Pedersen: látom a fényt az alagút végén

A háromszoros világbajnok Nicki Pedersen, súlyos csigolyasérülést szenvedett tavaly a pardubicei Aranysisak verseny döntő futamában, majd májusban, Dániában egy bajnoki versenyen, szintén bukott, ráadásul ugyanaz a nyaki csigolyája sérült meg újra.

Többször vizsgálták már a tavaszi sérülés óta, de a 40 éves dán versenyző soha nem nyilatkozott pozitívan ezek után a vizsgálatok után. Hétfőn azonban egy privát klinikán jó hírt kapott, gyógyul a sérülése, melyet novemberben fognak újra vizsgálat alá venni.

„Halálbüntetést mértek rám, vége volt a szezonomnak. Szerencsés vagyok, mert ez a vizsgálat most kimutatta, hogy a gyógyulás folyamatban van” – nyilatkozta Pedersen az Ekstra Bladetnek.

Az elmúlt időkben az Odense Egyetemi Klinikán kezelték. Ott a probléma az volt, hogy nem lehetett látni, hogy megkezdődött a gyógyulás.

„Nem tetszett a hír, amit kaptam, ezért felkerestem egy új kórházat és ez volt az első alkalom, hogy a fizikoterapeutám, Lisa Thomey is pozitívan nyilatkozott. Ha ez így folytatódik tovább, akkor jövőre újra tudok majd versenyezni. Erre nincs garancia, de ez az első alkalom, hogy látom az fényt az alagút végén. Persze vár még rám egy újabb vizsgálat novemberben, de őrületesen megkönnyebbültem.” – fejezte be Nicki Pedersen.

A hétvégén lengyel csapata, a Fogo Unia Leszno az Extraliga bajnoki címéért küzd a Betard Sparta Wroclaw ellen. A lesznói Bikák 8 pontos előnnyel érkeznek Woffindenék otthonába és természetesen Nicki Pedersen is ott lesz, hogy ha pontokkal nem is, de jelenlétével segítse csapatát.

Post a Comment

Írd le véleményed a témával kapcsolatban. További kellemes böngészést kíván a speedwaylive.org szerkesztő csapata!

Újabb Régebbi