SFC - Tabaka harmadik helyen végzett összetettben!


Vasárnap került sor a Speedway Barátság kupa egyéni viadal utolsó fordulójára Zsarnócán, ám sajnos a heves esőzések miatt nem tudták lebonyolítani a versenyt. A zsűri viszont úgy döntött, hogy a verseny nem fog pótlásra kerülni, emiatt az eddig elért eredmények alapján hirdettek eredményt.

Ez a sorozat idén indult és ebben az évben az ukrán motorosok szerepeltek a legjobban. A két rovnói motoros 44-44 pontot szerzett az eddig lebonyolított fordulók alapján, így Stanislav Melnichuk és Andrij Kobrin lettek az egyéni sorozat legjobbjai. Harmadik helyen a Debrecen Speedway SE versenyzője, Tabaka József végzett, így 2017-ben a civísvárosi salakos egy bronzéremmel gazdagodott. 

Tabaka az első fordulóban Debrecenben a harmadik helyen végzett, ahol 12 pontot motorozott össze. Sajnos a második fordulóban, Lengyelországban, nem tudott résztvenni, csak szakmai tanácsokkal segítette a magyar salakosokat. A harmadik fordulóban Rovnóban már ismét harcba szállt a bajnoki cím elhódításáért és egy fantasztikus versenyzést mutatott be ezen az ukrán hétvégén. A csapat és az azt követő egyéni verseny során egyetlen pontot veszített csak. Tabakát ez egyéni viadalon az ukrán Stanislav Melnichuk fosztotta megy egy ponttól, így 14 pont került Jocy neve mellé. 

A negyedik fordulóban Pardubicében 13 pontot motorozott össze, így 39 ponttal a harmadik helyen fejezte be a bajnoki idényt. Nagy a valószínűsége annak, ha a lengyelországi fordulóban bőrruhát tudott volna ölteni, akkor a bajnoki cím is meglehetett volna.


speedwaysw.pl

Post a Comment

Írd le véleményed a témával kapcsolatban. További kellemes böngészést kíván a speedwaylive.org szerkesztő csapata!

Újabb Régebbi