Artem Laguta: Úgy érzem az arany nagyon közel volt


A jó kezdet alkalmat adott arra Artem Lagutának, hogy üldözőbe vegye Andzejs Lebedevset a SEC utolsó döntőjében Lublinban. Sajnos Laguta nem kezelte olyan jól a pálya változásait, mint riválisa. Így nem volt lehetősége az aranyra. Ugyanakkor az orosz versenyző ledolgozta hátrányát a cseh Milíkkel szemben, így a jövő évi besorolásban feljebb lépett a ranglétrán.

Ebben az évben Laguta hatékonyan teljesített a sorozatban. Csak az első fordulóban, Toruńban, nem ment neki, akkor az alapszakasz után befejezte a versenyzést. Azonban az utolsó SEC kör előtt azt mondta az ifjabbik Laguta testvér, hogy csak az első három hely jöhet szóba - és ezt meg is valósította.

" Ez az év nagyon kemény volt. Jónéhány pontot elvesztettem Toruńban. Természetesen a következő körben, Güstrowban már sokkal jobb volt, de Hallstavikban a nehéz pályán ismét nem tudtam elég pontot szerezni." - mondta Artem Laguta.

Az utolsó kör előtt nem sok ember hitt benne, hogy Laguta harcolhat akár a legjobb helyért is. A szakemberek és a rajongók is egyértelműen a Lebedevs-Milík kettőst várták a dobogó legfelső fokaira. De már a verseny kezdetén bizonyította az orosz versenyző, hogy játékban van.

" A verseny előtt azt gondoltam, a harmadik helyért megküzdhetek. Mindazonáltal volt egy érzésem, hogy talán még az első hely is szóba jöhet. Azonban minden megváltozott a verseny második felében, amikor Lebedevs nem hibázott. Aztán már nem volt esélyem legyőzni. " - tette hozzá Laguta.

Két futam után Laguta 100 %-os teljesítménnyel állt az utolsó fordulóban. De ezek után a pálya felszíne nem úgy változott, ahogyan azt ő várta. Ez a verseny második felében rosszabb teljesítményt eredményezett.

" A pálya nagyon jó volt, de idővel megváltozott a felülete, ezért némi változtást kellett a beállításokon végrehajtanunk. Meg akartam nyerni, de nem tudtam mit kell tennem, hogy ne veszítsem el a háborút. Nagyon közel voltam, három-négy pontra lemaradva, éreztem, hogy közel van az arany, de akkor Andzejs talált egy nagyon gyors beállítást és megnyerte az Európa Bajnoki címet" - fejezte be Artem Laguta a beszélgetést.

Artem Laguta SEC statisztikája:Végső helyezés: 2
Futamok száma: 22
Pont: 45
Futamok átlag pontszáma: 2,05
Versenyek átlagpontjai: 11,25
Futamgyőzelmek: 11
2. helyek: 3
3. helyek: 6
4. helyek: 2

Post a Comment

Írd le véleményed a témával kapcsolatban. További kellemes böngészést kíván a speedwaylive.org szerkesztő csapata!

Újabb Régebbi