Andzejs Lebedevs: Szeretnék köszönetet mondani azoknak, akik hittek bennem

Andzejs Lebedevs egyetlen döntőt sem nyert meg a Speedway Európa Bajnokság négy fordulójából, de egyenletesen jó teljesítményének köszönhetően megnyerte a sorozatot. 

Lebedevs egyike volt azoknak a versenyzőknek, kiknek selejtező versenyeken kellett rajhoz állniuk, hogy kivívhassák a döntőkben való részvételt. Sajnos a lett versenyző Goricanban a Challenge versenyen elvesztette a csatát, bár nagyon kevés hiányzott ahhoz, hogy egyenes ágon a döntőbe kerülhessen. Szerencséjére a versenyszervezők úgy döntöttek, hogy megkapja az egyik állandó szabad kártyás helyet - ez az egyik legjobb döntés volt, amit meghozhattak.

"Nagyon boldog vagyok. Szeretném megköszönni a szervezőknek, akik hittek bennem és szabad kártyát kaphattam. Egy csomó szerencsétlenség megakadályozott benne, hogy jól szerepeljek Goricanban, ezért kiestem. Csalódott voltam, de a promóterek megmutatták, hogy jól választottak. " - mondta Lebedevs.

Az utolsó forduló kezdete nem volt olyan jó, ahogyan Lebedevs várta. Az első két futamban mindössze 3 pontot szerzett. A verseny második része azonban már egyemberes show volt. Végül a lett versenyző kvalifikálta magát a döntőbe, amit azonban elvesztett Krzysztof Kasparzakkal szemben.

" A motorjaim jól működtek. Természetesen az elején nagyon ideges voltam. Szembekerültem már az első futamban a legnagyobb riválisaimmal, amit aztán újra indítottak. A második rajtnál nem sikerült olyan jól eljönnöm, ahogy először, és nem volt meg a kellő sebességem az előzéshez. Mindazonáltal nyugodt tudtam maradni és nem eszközöltem nagy változásokat a beállításokon. " - tette hozzá Andzejs Lebedevs.

Annak ellenére, hogy csak négy pont volt az előnye, Lebedevs volt az abszolút favorit az aranyérem megszerzésére. Sok szurkoló figyelme azonban Artem Laguta és Vacláv Milík felé irányult.

" Nagyon készültem a versenyre Lublinban, utolsó vérig harcolni akartam a pozícióm megtartásáért. Próbáltam magam jól érezni a pályán. Ez nem volt könnyű, az eredményem rosszabb lett, mint amire számítottam. " - mondta Lebedevs.

A lett versenyző sikeréhez sok minden hozzájárult. A lett versenyző elsősorban édesanyjának köszönte meg, hogy lehetővé tette, hogy salakmotorossá váljon.

" Szeretnék köszönetet mondani a családomnak, hogy mindenben támogatnak. Elsősorban köszönetet mondanék édesanyámnak, nélküle soha nem lettem volna salakmotorversenyző. Valamint köszönetet mondanék a tuneremnek, Ryszard Kowalskinak a sok segítségért, valamint a Sparta Wroclawnak, kik lehetővé tették fejlődésemet - zárta a beszélgetést Andzejs Lebedevs.

Andzejs Lebedevs SEC statisztikája:
Futamok: 24
Pontok: 52
Pontátlaga: 2,17
Versenyek pontátlaga: 13,00
Futamgyőzelmek: 12
2. helyezések: 6
3. helyezések: 4
4. helyezések: 2

Post a Comment

Írd le véleményed a témával kapcsolatban. További kellemes böngészést kíván a speedwaylive.org szerkesztő csapata!

Újabb Régebbi