Az ikonikus stadionban újra felbőgnek a motorok

facebook.com/SpeedwayEuro
Śląski Stadion 1956-ban nyitotta meg kapuit. Salakmotoros világbajnokságot 1973-ban rendeztek itt először, és azóta is úgy tartják számon ezt a versenyt, mint a legtöbb nézőt bevonzó eseményt. 

Sok nagy versenynek lehettek szemtanúi a chorzowi stadionban a salakmotoros rajongók. De a rendszerváltás után sajnos ott is megszűnt a közkedvelt "zuzel". Most azonban újra megnyitja kapuit a stadion a salakmotorosok számára, 2018. szeptemberében ott szurkolhatjuk végig a Salakmotoros Egyéni Európa Bajnokság utolsó, negyedik döntőjét. 

" Hölgyeim és uraim, ez igaz! 15 év után ismét visszatér a salakmotorozás a Stadion Śląskiba. " mondta a sziléziai vajdaság vezetője, Wojciech Saługa a sajtótájékoztatón. " Ez egy hatalmas kihívás volt számunkra, amire már hónapok óta készülünk. Európa legjobb versenyzőit foguk Chorzówba vinni" - mondta Karol Lejman a One Sport elnöke. 

"Az FIMEurope nagy figyelmet fordít a versenyek minőségére. Ráadásul Lengyelországban nagyon erős a szövetség. Van egy nagyon erős csapatuk és egy kreatív szervezetük ezen belül. Amit az One Sport csinál, az tényleg elképesztő! Ezek a fiatalok, akik itt vannak nagyon jól végzik a munkájukat és a legfontosabb, hogy szeretik a speedwayt. Chorzów hihetelen hely, egyszerűen lenyűgözött, találkozuk 2018 szeptemberben!" - mondta  Wolfgang Srb, az FIMEurope Elnöke. 

Biztos vagyok benne, hogy az esemény nagyon sikeres lesz. Elkezdtünk együttműködni a One Sporttal néhány évvel ezelőtt és bevallom ez nem volt rossz. Egy csapatként támogattuk az Európa Bajnokságot. Biztos vagyok benne, hogy a One Sport nagyszerűen kezeli majd a kihívást, és remek showt fogunk látni 2018 szeptemberében.  - mondta Piotr Szymański, a Lengyel Motorsport Szövetség Salakmotoros Elnöke. 

Mivel a stadionban már nincsen salakpálya, így a SEC történetében először, épített pályát láthatunk. Az illetékesek ígérete szerint egy hónapon belül megtudjuk, mekkora lesz a pálya és milyen ívekkel fog majd rendelkezni, ugyanis a régi, 386 méteres salakmotoros ovált már atlétikai pályává alakították át. 

Post a Comment

Írd le véleményed a témával kapcsolatban. További kellemes böngészést kíván a speedwaylive.org szerkesztő csapata!

Újabb Régebbi