Lengyel liga - Érdekességek / átigazolások


Annak ellenére, hogy az elmúlt hetekben szinte kihűlt minden speedway információ Európa szerte, az elmúlt napokban újra heves érdeklődés követte a lengyel liga átigazolási körét. Most már azt mondhatjuk, hogy minden csapat gyakorlatilag bejelentette a 2018-as keretét és ezek közül talán a legérdekesebb átigazolásokat mutatnánk most be.

Szinte az utolsó pillanatban jelentették be, hogy a svéd Fredrik Lidgren csatlakozott a czestochowai csapathoz, így jövőre új környezetben fog majd versenyezni. Lindgren egy komoly sérülés miatt volt idő előtt kénytelen abba hagyni a szezont és minden bizonnyal teljes erejével fog majd harcolni az új csapatánál. Az Ekstraliga bajnokságban fogja folytatni pályafutását az ausztrál fiatal tehetség, Max Fricke, akit a Wroclaw igazolt le. A 21-éves vaspapucsos az első osztályban szerepelt idén a Rybniknél és remek formában küzdött a szezon során.

Több játékos viszont az új szabályozások végett elhagyta a PGE Ekstraligát és alsóbb osztályban folytatják pályafutásukat. A következő szezonban nem fogjuk látni a világ legerősebb bajnokságán Rafal Okoniewskit, aki a Polonia Pilában fogja folytatni egyébként. Andreas Jonsson is hatalmas meglepetésre inkább az első ligában szereplő Motor Lublin mellett döntött.

A legérdekesebb meglepetést a másodosztályban szereplő Rzeszów okozta sokak szerint, ugyanis hatalmas meglepetésre a korábbi négyszeres világbajnok Greg Hancock írt alá náluk. Szintén a daruk mellett döntött a rutinos Tomasz Jedrzejak is, aki szintén egy kiváló motorosnak számít.

Szinte bombaként robbant a hír pár nappal ezelőtt, hogy az Unia Leszno (PGE Ekstraliga) csapata indít egy második csapatot is 2018-ban, akik a lengyel másodosztályban fognak szerepelni. Hivatalosan Unia Kolejarz Rawicz néven vágnak majd neki a bajnokságnak, akik között természetesen ott lesz versenyzőként a bikák egykori menedzsere Adam Skórnicki is valamit az Unia Leszno egykori nagymenője Damian Balisnki.
Érdekesség, hogy az új szabályoknak köszönhetően az Unia Leszno Ekstraligás versenyzői, akik 23-éven aluliak is képesek lehetnek indulni a másodosztályú bajnokságban. Tehát ez azt jelenti, hogy akár az ausztrál Brady Kurtz vagy éppen az idei Ekstraliga két junior hőse, Dominik Kubera és  Bartosz Smektala is bevethető lehet.

Post a Comment

Írd le véleményed a témával kapcsolatban. További kellemes böngészést kíván a speedwaylive.org szerkesztő csapata!

Újabb Régebbi