2018 - SGP kvalifikációs versenyek

A Nemzetközi Motorsport Szövetség, az FIM közzétette a 2019-es SGP sorozatba kerülésért vívott versenyek helyszíneit és időpontjait. Szlovákia, Dánia, Olaszország és Németország kapott lehetőséget jövőre, egy-egy selejtező megrendezésére.

Az első fordulót a szlovákiai Zsarnóca kapta meg, ide mindig sok magyar néző látogat ki, hiszen hazánktól igazán nincsen messze. A versenyt május 19-én tekinthetjük majd meg.

A második fordulót Dánia rendezheti, Slangerup városában szintén május 19-én. Ugyanezen napon kerül sor a harmadik fordulóra az olaszországi Lonigóban.

A németek harca a világ elitjébe való visszakerülés reményében, úgy tűnik eredményes, hiszen azon kívül, hogy van egy Martin Smolinskijük és sok-sok tehetséges fiatal versenyzőjük, a sportdiplomáciájuk is sikeres, hiszen nem csak az utolsó selejtező jogát kapták meg, ami Abensbergben lesz május 21-én, hanem a mindent eldöntő Challenge versenyt is. A 2019-es SPG szezonba 2018. július 28-án lehet bekerülni, hiszen ekkor rendezik meg Landshutban a Challenge-t.

Post a Comment

Írd le véleményed a témával kapcsolatban. További kellemes böngészést kíván a speedwaylive.org szerkesztő csapata!

Újabb Régebbi