Greg Hancock a gyógyulás útján

Fotó: .monsterenergy.com
A négyszeres világbajnok Greg Hancocknak idén olyat kellett tennie, amit még soha nem tett. Nézni a speedwayt. Csak nézte civilben riválisait, miközben ők harcoltak a világbajnoki címért.

Mint azt tudjuk júliusban véget ért számára a szezon, miközben otthoni lépcsőjéről olyan szerencsétlenül esett le, hogy az súlyos sérülést okozott a bal vállában. Mindazonáltal megpróbálta tovább folytatni a szezont a brit nagydíjon, de a válla háromszor is kiugrott és arra a döntésre kényszerítette, hogy befejezze a szezont.

Most, öt hónappal a baleset után határozottan a javulás útjára lépett és eltökélt, hogy jövőre megnyerje a speedway legrangosabb díját.

A monster energy csapata Kaliforniában érte utol és kérdezte a népszerű versenyzőt.

Először is Greg, mi történt?

- Alapvetően a vállam körüli porcok károsodtak és elszakadt a bicepsz ín is, ami elég nagy kárt okozott válltól egészen le a bicepszemig. Tudtam, hogy ez nem jó, de megpróbáltam versenyezni és ahányszor kiugrott a vállam, az mindig újabb károkat okozott. A műtét jól sikerült, összerakták a porcokat, helyreállították az elszakadt ínt és megerősítették a vállam, így remélhetőleg a jövőben ez nem fog több gondot okozni.

Hogyan kezdődött a felépülési időszak?

- Ez nagyon jól ment, a kezdeti három-négy hónapban már végezhettem néhány görgető gyakorlatot, de csak könnyű dolgokat mozgathattam. Aztán elkezdhettem az izometriás gyakorlatokat, néhány könnyebb súllyal és kis ellenállással, de még mindig nem emelhetek nagyobb súlyokat. De nagyon jól haladok és úgy gondolom kb. három hét múlva már motorra ülhetek, szóval közel vagyok.

Te nem szoktál hozzá, hogy sérült vagy, mennyire volt neked most nehéz a pálya szélén?

- Szörnyű volt, mert bár a fizikai fájdalmat tudtam kezelni, de a legrosszabb az volt, hogy tudtam, jó ideig nem fogok tudni versenyezni.  Egy nehéz szezonkezdet után, mikor már kezdtek a dolgok összeállni és új lendületet találni, akkor történt a baleset, így elvesztettem a lehetőséget, hogy harcolni tudjak a bajnoki cím megvédéséért. Ekkor már nagyon jól éreztem magam és készen álltam, hogy végignyomjam az egészet, szóval valóban nehéz volt.

Néhány fordulót megnéztem, néhányan ott is voltam, de nem tudtam élvezni, csak néztem a srácokat, hogy mit csinálnak. Jó volt számomra, hogy bár tettem egy lépést visszafelé, de elemezhettem, hogy mit csinálnak a többiek és tanultam belőle néhány dolgot. Határozottan találtam néhány apró titkot, amit a többi versenyzőtől ellestem, így azt mondhatom, hogy ezt érdemes volt megtenni.

Hogy haladnak az előkészületek a 2018-as szezonra?

- Nagyon jól mennek és elmondhatom, hogy motiváltabb vagyok, mint valaha. Mindig megkérdezik az emberek, hogy ez az utolsó szezonom, majd újra megkérdezik ugyanezt, de éhes vagyok a sikerre, jobban mint bármikor és jól érzem magam. Visszaülök a motorra a jövő hónapban és jövőre feljebb fogunk tudni lépni, annyi kört teszek meg, amennyit csak bírok. Néhány hónap kimaradt és most már nagyon visszamennék.  Ez a véremben van, nem tudok megszabadulni tőle, alig várom, hogy 2018 legyen és harcoljak a világbajnoki címért.  - fejezte be Greg Hancock a beszélgetést.

Post a Comment

Írd le véleményed a témával kapcsolatban. További kellemes böngészést kíván a speedwaylive.org szerkesztő csapata!

Újabb Régebbi