HHGP

hancockhaj.com
HHGP, jelzi a bejegyzés címe. Vajon mit takarhat e négy betű? Hancock-Haj-Grand-Prix. Ez Greg Hancock új projektje, mellyel jobbá, sikeresebbé válhat a speedway.

Hatalmas fába vágta fejszéjét az amerikai ikon Greg Hancock, aki fantasztikus szerelőjével együtt már tavaly teamet alapított, és fiatal tehetségeket karolt fel. Most azonban a HH Team betűjele mögé odakerült a GP is, ami nem mást jelent, minthogy Hancock GP-s csapatot alapított, mert hite szerint csapatban sokkal jobb eredményeket lehet elérni, mint egyénileg. Nem újdonság ez, hiszen a motorsport legtöbb szakágában így működnek a dolgok.

A négyszeres világbajnok már 15 éve dolgozik együtt lengyel szerelőjével, Rafal Haj 3 világbajnoki címet ünnepelhetett együtt a népszerű amerikai versenyzővel.

Az első versenyző, aki csatlakozott a csapathoz az ausztrálok világbajnoka, Chris Holder.

Mi a célja a HHGP-nek?

A cél egyértelműen az, hogy olyan szponzorokat kutassanak fel, illetve már meglévő támogatóikkal együtt, szerelőikkel, segítőikkel, szakemberekkel, tunerekkel, gyártókkal, beszállítókkal, olyan csapatot alkossanak, akik együttműködnek és együttműködésüknek köszönhetően a legmagasabb babérokra törekedhetnek a HHGP Team versenyzői.

Hancock erről így nyilatkozott:

- Azt akarjuk, hogy a szponzorok többet kapjanak, mint egy logót a ruhára és egy fotót az év végén. A cél az, hogy csapattagnak érezzék magukat, ne csendestársnak, hogy mindannyiunk részévé váljanak, ez fogja előre vinni ezt a sportot. A motorsport minden ágában működik ez, a speedwayben miért nem?

Milyen előnyt fog jelenteni ez a csapathoz csatlakozó versenyzőknek?


- A csapattagok mindenképpen előnyhöz fognak jutni, hiszen minden információt megosztunk, nem úgy mint a múltban. A csapatom rengeteg tudással és tapasztalattal rendelkezik, tudjuk mi működik és mi nem. Szeretnénk megosztani ezt a tudást és szakértelmet és nem csak a versenyzéssel kapcsolatban. Itt azt értem, hogy hogyan kommunikálsz a szponzorokkal, hogyan viszonyulsz a szurkolókhoz, hogy viselkedsz a közösségi médiában, tulajdonképpen egy komplex csomagról beszélhetünk.

Az ötlet az, hogy ugyanolyan felszereléssel vágunk neki, de nyilvánvalóan versenyzőre szabott kiigazításokkal. Nem várhatjuk el, hogy Chris Holder felpattan a motorra és már működik is minden. De valójában így megnyílik a kapcsolatunk, bevonjuk őket a dolgok menetébe. Van egy csomó félelmetesen jó ember, akik dolgoznak velünk különféle projekteken és ebből a csapat jól profitálhat majd. Azt akarjuk, hogy a szerelőink is egy csapatban dolgozzanak, megosszanak mindent egymás között, még a személyes dolgokat is, mert minél többet beszélünk, annál több információt tudunk meg és úgy gondoljuk, ez mindenki számára előnyös lesz.

Hogy fog ez működni olyan versenyzőkkel, akiknek személyes szponzoruk van?


- Tudjuk, hogy a srácok rendelkeznek személyes szponzorokkal, hosszútávú kapcsolataik is vannak, ezt szívesen leteszik majd a közös asztalra. Azt szeretnénk, ha végül mindegyikük csatlakozna hozzánk. Úgy gondoljuk, ha Chris személyes szponzora együtt lóg velünk a GP során és látja, hogy mit csinálunk, akkor csatlakozni szeretne majd hozzánk. Minden cég, aki segíteni szeretne Chrisnek vagy nekem, látni fogja, hogy ár-érték arányban a legtöbbet hozta ki és ez elég vonzóvá teheti a többiek számára is, hogy részt vegyenek ebben.

A versenyzők ugyanúgy fognak kinézni majd a pályán?

- Lesz egy csapatidentitásunk, ugyanúgy fogunk kinézni, tehát senkinek nem lesz afelől kétsége, hogy egy csapat vagyunk. Azt szeretnénk, ha a szponzoraink és a csapat összes tagja részt venne ebben a kérdésben, hogy hogyan nézzen ki a ruhánk, milyen márkát képviseljünk stb. stb.

Az egyéni világbajnokságon, hogy fog működni a csapat?

- Egyéni versenyzők leszünk, egyéni világbajnokságon, így magától értetődik, hogy ott nem lesz csapatérdek. Lehetséges, hogy előfordulnak néha konfliktusok a pályán, de mindannyian próbáljuk ezt majd mielőbb kiküszöbölni. Természetesen nyerni akarok és Chris is nyerni szeretne, de bármelyikünk is nyerjen, az azt fogja jelenti, hogy a csapat sikeres.

Post a Comment

Írd le véleményed a témával kapcsolatban. További kellemes böngészést kíván a speedwaylive.org szerkesztő csapata!

Újabb Régebbi