Jarek Hampel: Újra ragyogni akarok!

A 2017-es nagy visszatérés
Jarosław Hampel számára a 2017-es év volt az első teljes szezon, a 2015 júniusában bekövetkezett sérülése után. A lengyel válogatott versenyző nagyon jó pontátlagot hozott a ligaversenyeken és szerinte már csak némi szerencse kell ahhoz, hogy újra a nemzetközi porondon legyen.

A világ legerősebb salakmotoros ligájában, a PGE Extraligában Jarek Hampel 2,969 átlagpontot ért el, ami a bajnokság hatodik helyére rangsorolta őt. A kétszeres GP ezüstérmesnek a 2016-os hosszú rehabilitációja után nem sok esély jutott a nemzetközi porondon. Az első volt a Speedway Euro Championship 2017-es fordulója Toruńban. A "Kicsi" ekkor szabadkártyát kapott. Itt kemény harc után a lengyel versenyző megnyerte az első fordulót.

"Valami nagyon különleges érzés volt megnyerni a SEC első fordulóját. A legmagasabb szinten szerettem volna versenyezni és megcsináltam! " - mondta tavalyi versenyen végén Jarek.

A 2018-as szezon döntő fontosságú lesz Jarosław Hampel számára. A "Kicsi" szeretne visszatérni a nemzetközi vérkeringésbe. Ennek egyik módja, hogy kvalifikálja magát a 2018-as SEC sorozatba.

"A 2018-as SEC sorozat része az idei terveimnek. Új célok, új kihívások. Visszatérek a sérülésem után és újra ragyogni akarok! Remélem lesz esélyem harcolni a SEC sorozatban. Ez valami különleges. Megpróbáltam minden eseményt élőben követni. Szeretnék a részese lenni" - tette hozzá Hampel.

Az utolsó döntőnek a modernizált, 50 ezer embert befogadó Śląski Stadion ad otthont. Nem sok ekkora létesítményben tekinthetünk meg ilyen fontos és különleges versenyt. " A 2018 SEC döntő a Śląski Stadionban egy hatalmas esemény lesz - vélekedett Jarosław Hampel az interjú végén.

Post a Comment

Írd le véleményed a témával kapcsolatban. További kellemes böngészést kíván a speedwaylive.org szerkesztő csapata!

Újabb Régebbi