Magosi Norbert nyerte az 1. fordulót

Ma rendezték meg Debrecenben az Egyéni Bajnokság 1. fordulóját, melyet Magosi Norbert nyert meg Tabaka József előtt, míg Patrik Búri a harmadik helyen végzett.

Szép számú közönség előtt, szerencsére az időjárástól sem zavartatva zajlott a verseny. Láthattunk rossz rajtot, bukást, motorhibát, de jó futamokat is. A bukásoknak szerencsére nem lett komoly következménye, egyedül a lett Elvis Argucevics debreceni bemutatkozása nem sikerült, hiszen a fiatal lett versenyzőt bukása után, kivizsgálásra kórházba szállították. Itt azonban kiderült nincs törés, zúzódásokkal megúszta, rögtön az első futamában történt bukását.

A magyarok szépen szállították a pontokat és négy versenyzőnk (Benkő, Kovács, Magosi és Tabaka) is az elődöntőbe került az alapszakasz után. Az első elődöntőben Kovács Rolandot megviccelte a pálya és bukás lett a vége, ami miatt kizárásra került. A megismételt futamból magabiztosan jutott tovább Magosi Norbert és Patrik Búri, a harmadik helyre a szlovákok fiatal tehetsége David Pacalaj ért be, ez azonban nem jelentett számára döntős helyet. A második elődöntő Benkő Roland sikerét hozta, mellette Tabaka József lett még a döntő főszereplője. Nem sikerült döntőbe kerülnie ebből a futamból Andrij Kobrinnak és Vitalij Lysaknak.

A döntőben nagyon csatázott Magosi Norbert és Tabaka József az első hely megszerzéséért, Patrik Búri pedig, óriási meglepetésre, végig maga mögött tudta tartani Benkő Rolandot.

Végeredmény:
1. Magosi Norbert Gyula
2. Tabaka József Debrecen
3. Patrik Búri Szlovákia
4. Benkő Roland Gyula
5. Andrij Kobrin Ukrajna
6. David Pacalaj Szlovákia
7. Vitalij Lysak Ukrajna
8. Kovács Roland Miskolc
9. Stanislaw Melnyichuk Ukrajna
10. Milen Manev Bulgária
11. Fazekas Denis Nagyhalász
12. Moldvai András Debrecen
13. Elvis Argucevics Lettország

Post a Comment

Írd le véleményed a témával kapcsolatban. További kellemes böngészést kíván a speedwaylive.org szerkesztő csapata!

Újabb Régebbi