SEC Challenge, Terenzano

Szombaton Olaszországban kerül sor a Salakmotoros Egyéni Európa Bajnokság döntőjébe való bekerülésért vívott utolsó harcra. A Challenge versenyről mindösszesen 5 versenyzőnek van esélye a négy döntőből álló sorozatba bekerülni.

A négy elődöntőből, melyből egyet hazánkban rendeztek 12 versenyző jutott tovább, akikhez a Challengen csatlakozik négy szabadkártyás. A szabadkártyás versenyzők: Emil Sayfutdinov, aki 2014 és 2015-ben Európa Bajnok volt, a rendező jogán a Goricanban elvérzett Paco Castagna, és az a két versenyző, aki rossz szerencséje (lehetne úgy is mondani, hogy az érthetetlennek tűnő szabályok miatt) nem jutott be az elődöntőből. Szymon Woźniak, aki Balakovoban maximum pontot motorozott a 20 futam alatt, de az idén életbelépő új elődöntő-döntős szisztémában a döntő futamban nem tudott az első háromba kerülni és Nicolai Klindt, aki Debrecenben hiába állt a dobogó harmadik fokán, a szabályok értelmében egy nemzetből csak két versenyző juthat tovább, így ő is kiesett. Ezzel a szabadkártyával ők ketten kaptak egy új esélyt.

Emlékezzünk vissza, tavaly Goricanban volt a SEC Challenge versenyen, ahol elvérzett Andzejs Lebedevs, majd kapott a döntőkre egy szabadkártyát és Európa Bajnok lett. Tehát a szabadkártyás versenyzők is képesek lehetnek akár a döntőkbe is kerülni, mindenki egyforma eséllyel indul.

Az öt továbbjutó csatlakozik a tavalyi top öt versenyzőhöz ( Andreas Jonsson,Krzysztof Kasprzak, Artem Laguta, Andzejs Lebedevs és Vacláv Milík). További ötösfogat kap majd állandó szabadkártyát és minden döntőben az adott ország nevezhet egy indulót a döntőre. A négy döntő helyszíne: Gniezno, Güstrow, Daugavpils és Chorzów lesz.

SEC Challenge, 2018. május 5. Terenzano rajtlista:

1. Andrey Kudryashov (Oroszország)
2. Jurica Pavlic (Horvátország)
3. Eduard Krcmar (Cseh Köztársaság)
4. Szymon Woźniak (Lengyelország)
5. Andrey Karpov (Ukrajna)
6. Mikkel Michelsen (Dánia)
7. Josef Franc (Cseh Köztársaság)
8. Peter Kildemand (Dánia)
9. Antonio Lindbäck (Svédország)
10. Emil Sayfutdinov (Oroszország)
11. Michele Paco Castagna (Olaszország)
12. Nicolai Klindt (Dánia)
13. Aleksandr Loktaev (Ukrajna)
14. Krystian Pieszczek (Lengyelország)
15. Kai Huckenbeck (Németország)
16. Ilya Chalov (Oroszország)

17. Kevin Wölbert (Németország)
18. Kacper Woryna (Lengyelország)

Post a Comment

Írd le véleményed a témával kapcsolatban. További kellemes böngészést kíván a speedwaylive.org szerkesztő csapata!

Újabb Régebbi