Páros EB: Mustonen és Smolinski nélkül

Szombaton Nagyhalászban kerül sor a Páros EB 1. Elődöntőjére, ahol már bizonyos, hogy nem láthatjuk a finnek tehetségét, Jesse Mustonent és a németek egyik legjobbját Martin Smolinskit.

Mindkét versenyző megsérült az elmúlt napokban, ezért nem tudják vállalni a megmérettetést. A finn versenyzőt még mindig intenzív osztályon ápolják a németországi Bielefeld kórházban. Mustonen a hosszúpályás GP Challenge verseny 6. futamában bukott, amikor nekimentek a hátsó kerekének és a bukás után több versenyző sem tudta kikerülni és többszörös törés lett a bukás vége. Eltört a kulcscsontja, több bordája, csigolyája, lapockája. A tüdeje is súlyosan megsérült. Az állapota jelenleg stabil. Mielőbbi jobbulást kívánunk neki! Get well soon Jesse!

Ezen a versenyen egyébként nagyon sok bukás történt, korábbi cikkünkben be is számoltunk a már-már botrányosnak mondható rendezvényről. Mustonen bukásakor rajta kívül még két versenyző sérült. A német Lukas Finhage bonyolult csuklótörést és repedést is szenvedett, míg a brit Paul Cooper enyhe fokú agyvérzést szenvedett, emiatt még ő is intenzív ellátásra szorul, mindezen felül még a keze is megsérült. Jobbulást kívánunk nekik is! Get well soon Lukas and Paul!

Martin Smolinski pedig a hosszúpályás GP francia fordulóján bukott, ahol Michael Hartel már nem tudta elkerülni az ütközést, nekiment a bukott versenyző motorjának, és kéztörést szenvedett. Martin Smolinksi is megsérült a bukás során, pontos sérüléséről azonban nincs információ. A két német versenyzőnek is mielőbbi felépülést kívánunk! Get well soon Michael and Martin.

Martin Smolinski helyett így Ronny Weis lesz Valentin Grobauer párja Németországot képviselve szombaton, míg a finn szövetség még nem nevezett meg másik versenyzőt Tero Aarnio mellé a nagyhalászi Páros EB Elődöntőre.

Post a Comment

Írd le véleményed a témával kapcsolatban. További kellemes böngészést kíván a speedwaylive.org szerkesztő csapata!

Újabb Régebbi