Az elmaradt gyulai OB pontos története

Tegnap megjelent egy újságcikk, miszerint a salakmotoros OB elmarad Gyulán és ennek oka a Magyar Motorsport Szövetség. Ennek okán következzen egy pontos tényfeltárás:

A gyulai salakmotoros bajnoki forduló elmaradásának pontos története tényszerűen:

1.) 2018. május 11-én a MAMS Elnöksége kinevezi az új szakági tanácsot (Jacsó Tibor-vezető, Piroska Edit-tag, Füzesséry Erik-tag), és elkezdődik a folyamatban lévő szakági ügyek intézése.

Az érvényben lévő éves alapkiírásban foglaltak szerint Magyarországon 2018-ban csak egy 3 fordulós egyéni bajnokság lesz megrendezve, a 2. forduló július 28-án Gyulán, a harmadik forduló szeptember 29-én Gyulán vagy Debrecenben.

2.) A szakági tanács május 29-én a szakágban tevékenykedő kluboknak küld egy körlevelet, és minden érintettet arra kér, hogy egy szándéknyilatkozat formájában erősítse meg a 2018-as sportaktivitását (versenyrendezési szándék, versenyzők delegálása az OB, EB, VB versenyekre és egyéb meghívásos versenyekre, edzések szervezése, stb.)

A május 31.-i keltezésű szándéknyilatkozatában - a gyulai klub képviseletében - Szilágyi Sándor megerősíti, hogy július 28-án megrendezi az OB 2. fordulóját. A 3. forduló megrendezésének esetleges vállalása már nem szerepel ebben a nyilatkozatban.

3.) 2018. július 2-án a szakági tanács az alábbi levelet küldte Szilágyi Sándornak:

”Tisztelt Szilágyi úr, kedves Sándor!
Május 31.-én egy szándéknyilatkozat formájában erősítetted meg az egyéni OB második fordulójának általad történő megszervezését Gyulán.Az OB jelenleg érvényben lévő alapkiírása értelmében - amit még Te készítettél a szakág-vezetésed idején -, a rendezvény időpontja előtt legalább 45 nappal jóváhagyásra meg kellett volna küldened a versenykiírásotokat a MAMS-nak.
Szintén ez az alapkiírás rendelkezik arról is, hogy a már jóváhagyott versenykiírást a MAMS - a rendezvény előtt 30 nappal - meg kell, hogy küldje az érintett klubok felé.
Lévén, hogy ebben a témakörben már 2 fontos határidő betartása is sikertelenné vált, a szakági tanács képviseletében arra kérlek, hogy: július 03.-án (kedden) 12:00 óráig - a versenyrendezési szándékod megerősítése végett - a gyulai verseny kiírását jóváhagyásra küldd meg a MAMS-nak. Amennyiben a versenyt mégsem kívánod megrendezni, úgy az erről szóló nyilatkozatodat is várjuk a fent jelzett időpontig. A félreértések elkerülése érdekében szeretném jelezni feléd, hogy amennyiben kedden délig nem kapunk érdemi tájékoztatást az ügyben, a versenyrendezési szándékodat - a versenyidőpont közelsége miatt - nem tudjuk felelősségteljesnek minősíteni, és intézkedni fogunk annak törléséről.
Köszönettel,
JacsóT
salak SZT
képviseletében”


2018. július 3-án Szilágyi Sándor – válaszként - az alábbi üzenetben lemondja a verseny megrendezését!

” Tárgy:
Re: OB Gyula
Dátum:
Tue, 3 Jul 2018 18:52:30 +0200
Feladó:
sándor szilágyi <szilagyi.sanyi.55@gmail.com>
Címzett:
Jacsó Tibor

Tisztelt Jacsó úr,kedves Tibor!

Leveledre válaszolva a július 28 -ra kiírt OB fordulót sajnos objektív okok miatt nemtudjuk megrendezni.
Ennek a versenynek megrendezésére viszont egy október elején meghatározott időpontról egyesztethetünk.

Amennyiben az októberi elejei időpont megfelelő várom a válaszod.

Megértésedet előre is köszönöm.

Tisztelettel:Szilágyi S ”


4.) A július 10-i szakági jegyzőkönyvben foglaltak szerint a szakági tanács a verseny megrendezése érdekében új időpontokat ajánlott meg Szilágyi Sándornak:

” A rendező club által megajánlott októberi időpont elfogadása a szakág által vállalt egyéb versenysorozatokon történő rajthoz állások miatt nem lehetséges. A szakági tanács javaslata a Gyulai Speedway Club részére az augusztus 25. vagy 26., illetve a szeptember 1, vagy 2. időpontotok. A verseny lebonyolításához szükséges tisztségviselőket és bírókat a szakági tanács jelöli ki. A versenyre a keretnévsort a szakági tanács állítja össze. A szabályokban meghatározott 45 napot figyelembe véve a Gyulai Speedway Club elnökének július 13.-ig van lehetősége a döntését meghozni.”

5.) Július 11.-én Szilágyi Sándor újabb javaslattal állt elő:

” Tisztelt Szakágvezető Úr!

Kedves Tibor!

A szakági tanács által javasolt időpontok sajnos az egyéni bajnokság megrendezésére nem alkalmasak.
Mivel az október hónap versennyel tűzdelt,így az alábbi időpontokat javaslom a szakági tanácsnak megfontolásra.

Javasolt időpontok:2018.szeptember.22

2018.szeptember.29


Tisztelettel:Szilágyi Sándor ”


6.) Július 19-én a szakági tanács elfogadja a felajánlott időpontot, a döntésről a soron következő jegyzőkönyv rendelkezik:

„ A szeptember 22. időpontra javasolt rendezési szándékot elfogadjuk, amennyiben július 23-án (hétfőn) 12:00 óráig az írásbeli megerősítés, és a versenykiírás tervezete a MAMS Titkárságra megérkezik. Ellenkező esetben verseny végleges törlésre kerül a naptárból. ”

7.) A szakági tanács által megjelölt időpontig (és azóta sem) Szilágyi Sándortól a rendezés szándékáról szóló megerősítő nyilatkozat, és a versenykiírás tervezete sem került megküldésre a MAMS-nak.

8.) 2018. július 25-én megjelent egy újságcikk a Békés Megyei Sport Extra weboldalon, melyben Szilágyi Sándor nyilatkozata szerint az OB azért nem lesz megrendezve, mert a szövetség ezt törölte.

Ezek után egyértelmű, hogy valótlan a média felé állított nyilatkozata a Gyulai Speedway Club elnökének, Szilágyi Sándornak, hiszen még közösen megvitatott és elfogadott időpont megerősítését sem küldte meg a szakágnak.

Post a Comment

Írd le véleményed a témával kapcsolatban. További kellemes böngészést kíván a speedwaylive.org szerkesztő csapata!

Újabb Régebbi