Két verseny a hosszú hétvégén

A honi szurkolók az augusztus 20-i hosszú hétvégén két helyszínen is láthatják szeretett sportjukat. Augusztus 18-án Nagyhalászban kezdődik el a Barátság Kupa sorozat, míg Debrecenben a hagyományos Nagydíjra kerül sor augusztus 20-án. Mindkét verseny kezdési időpontja 16 óra.

A Barátság Kupa négy klub által létrehívott csapatsorozat, melynek során minden résztvevő klub rendez egy fordulót. Nagyhalászban kerül sor az idei első összecsapásra, melyben a Speedway Club Žarnovica, az AK Markéta Praha, a Rivne Speedway Club és a hazai Nagyhalász Motorsportért Sportegyesület csapatai mérkőznek meg egymással.

A lebonyolítási szisztéma hasonló a korábbi csapat-világbajnoki sorozatban használthoz, azzal a különbséggel, hogy jokert és taktikai cserét nem lehet alkalmazni. A versenyre a csapatoknak augusztus 12-ig kell leadni a névsorukat. A hazai csapat mindig piros sisakszínnel versenyez és minden csapat 1-5 rajtszámokkal indul. Kötelezően 2 felnőtt és két junior versenyzőnek kell a csapatban lennie. Ötös számú versenyző is indítható (nem kötelező) ő azonban csak és kizárólag junior lehet.

A magyar csapat összeállítása az alábbi lesz:
1. Kovács Roland (csapatkapitány)
2. Fazekas Dennis
3. Bárány Márk
4. Andriy Kobrin

A csapatokban indítható légiós versenyző, azonban csak a sorozatban részt vevő négy ország licencével rendelkező versenyző igazolható át másik ország klubjának csapatába. Mindenki a sorozat során csak egy csapatban versenyezhet, a sorozat alatt nem írhat alá szerződést másik klubnak. Andriy Kobrin azért került a nagyhalászi csapatba, mert Magosi Norbert másik versenyen vesz részt, Benkő Roland pedig nem válaszolt a megkeresésre. Több versenyzőnk sajnos nem lévén, légióst volt kénytelen igazolni a magyar klub.

A másik verseny hétfőn a hagyományos Debrecen Város Nagydíja, ami sokáig kérdéses volt, hogy megtartható-e. Mára napvilágot látott, igen és a klub gőzerővel dolgozik a startlistán. Az már biztos, hogy az összes hadra-fogható magyar versenyző, tehát Bárány Márk, Benkő Roland, Fazekas Dennis, Kovács Roland és Magosi Norbert is elindul a viadalon.

A haon.hu-n korábban megjelent Tabaka Józseffel egy interjú, amiben azt nyilatkozta szép lenne augusztus 20-án elbúcsúztatni salakmotoros karrierjét, arról azonban jelenleg nem tudunk, hogy így lesz-e és Tabaka Jocy búcsúversenyét is láthatjuk a 43. karneváli salakmotor versenyen. A verseny természetesen hűen a hagyományokhoz 16 órakor fog kezdődni és 20 futamos egyéni rendszerben lesz lebonyolítva. További információk később.

2 Megjegyzések

Írd le véleményed a témával kapcsolatban. További kellemes böngészést kíván a speedwaylive.org szerkesztő csapata!

  1. Szomorú lettem volna ha elmarad az aug. 20 - i verseny. Ez már egy olyan hagyomány nálunk mint a Virágkarnevál sőt régebbi. Az emberek nagy része összeköti délelőtt Virágkarnevál, délután salakmotor és este tűzijáték. Még egyszer: Örülök, hogy sikerül megrendezni a Debrecen Város Nagydíját! Tabaka Józsi ha indulna az lenne a bónusz. :) Sanyi bá'

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Írd le véleményed a témával kapcsolatban. További kellemes böngészést kíván a speedwaylive.org szerkesztő csapata!

Újabb Régebbi