Nagyhalász után Ukrajna

Fotó: jawa.cz
A nagyhalászi OB után több versenyző is azonnal útra kel, hiszen vasárnap 15 órai kezdettel rendezik meg Rivne-ben a Jawa Kupa versenyt, melyre meghívást kapott hazánk csapata is.

Ez egy nemrégiben indult kezdeményezés, melynek célja, hogy az esélyek egyenlőbbek legyenek, és olcsóbb versenyeket tudjanak rendezni. Minden versenyző a szokásos JAWA 2V motorokat fogja majd használni. A Jawa gyár biztosítja erre a versenyre a blokkokat, melyekből mindenki kap egyet sorsolás útján. Ezen felül minden csapat kap egy tartalék blokkot is. Az olajat és a metanolt is biztosítják a versenyzéshez. Ezeket a blokkokat kell majd a verseny előtt a versenyzők saját motorjába beépíteni. A blokkokat természetesen a versenyt követően vissza kell érintetlen állapotban szolgáltatni.

Három csapat vesz részt a versenyen, hazánk négyesének Lengyelország és Ukrajna csapatával kell majd felvennie a harcot. 

A szabályok engedélyezik egy idegenlégiós versenyző indulását, így mivel hazánkból csak három versenyző vállalta ezt a fajta versenyformulát, Benkő Roland, Fazekas Dennis és Kovács Roland, Milen Manev lesz a negyedik csapattagja a magyar kvartettnek.

A lengyelek Stanisław Burza, Jakub Jamróg, Ernest Koza, Piotr Pióro négyessel képviseltetik magukat, míg a hazai csapat a Stanislav Menlnyichuk, Vitaliy Lysak, Marko Levishin, Vitaliy Koval négyessel száll harcba.

A 15 futamos csapatverseny végén lesz egy külön-futam is, Lengyelország 100 éves függetlenségének tiszteletére, ahol a három csapat legjobbja és a szervezők által választott negyedik versenyző fog indulni. 

Post a Comment

Írd le véleményed a témával kapcsolatban. További kellemes böngészést kíván a speedwaylive.org szerkesztő csapata!

Újabb Régebbi