Greg Hancock beszél minden idők legjobb versenyzőjéről.


Tomasz Gollob


Tomasz Gollob 2010-ben lett egyéni világbajnok 39-évesen,és a legidősebb bajnoknak számított a Speedway Grand Prix történelmében.Az amerikai Greg Hancock ezután viszont még három egyéni címet zsebelt be lengyel társával szemben.

A kilencvenes évek elejétől Tomasz Gollob Lengyelországban egy szuper sztárrá nőtte ki magát,majd 2010-ben meg koronázta pályafutását. Jerzy Szczakiel 1973-ban volt világbajnok,és Gollob volt a második lengyel aki a csúcsra tudott érni.

2017-áprilisában a speedway szezon kezdés előtt viszont bekövetkezett egy nagyon súlyos motokrossz baleset ,és azóta a 47-éves lengyel ikon kerekesszékben ül.Az,hogy valaha képes legyen járni,bizonytalan.

- A legjobb salakmotorversenyző akivel valaha is találkoztam - mondta Greg Hancock régi riválisáról. Az ő sikerei teljesen megérdemeltek.Mindent meg tett a győzelemért,és szerintem soha nem volt nála jobb versenyző.Figyeltem mindig ahogyan versenyzett,és ahogyan az újjait is a kormányra tette minden olyan lágynak tűnt.Soha nem versenyzett agresszíven,és hihetetlenül jó versenyző volt!
Greg Hancock


Greg Hancock a maga 48-évével már négyszeres egyéni világbajnoki cím tulajdonosa.2011 óta ő számít a legidőssebb bajnoknak,ugyanis ekkor váltotta fel Tomasz Gollobot.

- Tényleg öreg vagyok már -mosolygott a speedweek.com-nak nyilatkozva. - Még mindig nagyon fiatal vagyok fejben. Számomra ez így tökéletes,és szívesen versenyzek a fiatalokkal,és így játékban tudok maradni. Majd ha elkezdek velem egyidős haverokkal bárokba járni ,na akkor már mindennek vége! 



 forrás:speedweek.com

Post a Comment

Írd le véleményed a témával kapcsolatban. További kellemes böngészést kíván a speedwaylive.org szerkesztő csapata!

Újabb Régebbi