Hancock visszatért a piacra, miután Rzeszów elvesztette a licencét

Az amerikai ikon, Greg Hancock új klub után nézhet Lengyelországban, miután megtagadták a klub jövő évi engedélyét, így jövőre bizonyosan nem láthatunk 1. osztályú liga versenyeket a honi szurkolók által kedvelt stadionban.

Az elutasító végzés után a klub ugyan fellebbezést nyújtott be, de ezt elutasította a lengyel szövetség, ez arra utal, hogy nem nyújtottak be minden dokumentumot és a fennálló tartozásokról szóló pletykák is igazak.

A döntés eredménye, hogy a klub által leigazolt versenyzők szabadon kereshetnek új klubot a lengyel ligákban. Már hírbe is hozták az amerikai versenyzőt az Extraligába újonnan felkerült Lublin csapatánál, náluk jelenleg nincs GP-s versenyző. De versenybe szállhat a gorzówi csapat is Hancockért, hiszen ők Martin Vaculikot vesztették el a téli átigazolás során, aki a Falubaz csapatánál folytatja Zielona Góraban.

A népszerű amerikai versenyző a svéd ligában a Dackarna Malilla csapatát fogja erősíteni, így akár a brit vagy dán ligából is szemet vethetnek rá, miután a rzeszówi szerződése felbomlott.

Hancock tavaly télen három éves szerződést írt alá a rzeszówi csapattal, azzal az ambíciózus céllal, hogy a csapat segítségére legyen három év alatt visszakerülni a legfelsőbb osztályba. A döntése miatt sok ember húzta fel a szemöldökét csodálkozva, hiszen szinte minden riválisa a SGP-ben, a legfelsőbb lengyel osztályban versenyez. De Hancock szereti a kihívásokat, így a legalsó osztályban folytatta, hogy elérjék a céljukat. Idén az első lépés sikerült, hiszen a másodosztályból felkerültek az első osztályba. Ezzel és a nagyreményű Diamond Kupával anyagilag azonban valószínűleg túl nagy fába vágták a fejszéjüket, hiszen annak komoly (főleg anyagi) okának kell lennie, ha nem kapnak engedélyt a következő szezonra.

Hancockon kívül a két ausztrál Nick Morris és Josh Grajczonek, a német Kai Huckenbeck, a svéd Linus Sundtrsöm és a szintén amerikai Luke Becker is kereshet új klubot a rzeszówi klub bezárása után.

@speedwaygp.com

Post a Comment

Írd le véleményed a témával kapcsolatban. További kellemes böngészést kíván a speedwaylive.org szerkesztő csapata!

Újabb Régebbi