Páros Európa bajnokság - Három nemzet is lemondta a részvételt .


A 2019,évi Páros Európa bajnoki sorozatra három nemzet is lemondta a részvételét.A dán,svéd,és a brit salakosok a balakovoi döntő miatt léptek vissza.Annak ellenére,hogy az orosz szövetség jelentős anyagi segítséget biztosít a döntőbe jutott nemzeteknek. Az összdíjazás (13.000 euró),és ezt az oroszok további 10.500 euróval megfejelte (ez páronként 1.500 eurot jelent) az utazási költségek megtérítésére. Ezen felül a 21 versenyzőnek két éjszakára (a verseny előtt és után) szállodai szobát biztosítanának reggelivel,illetve a reptéri transzfer árát is az orosz szövetség állja.

Három csapat hiányában a FIM Europe-nak ki kellett igazítania az eredeti koncepciót.A döntőben közvetlenül rendezőként a hazai oroszok jogosultak részt venni. Ráadásul a balakovoi döntő előtt a két selejtezőkörben csak 6-6 nemzet fog megküzdeni egymással kiharcolni a továbbjutás jogát. Ez viszont a versenyek futamszámainak csökkentésével fog járni,hiszen csak 15 futamosak lesznek a viadalok. 

A magyar salakosoknak majd június 29-én kell az olaszországi Terenzanoba utazniuk,ahol az első három hely valamelyikét kellene megszerezni ahoz,hogy a döntőbe kerüljenek. 


speedwaya-z.cz/saját

Post a Comment

Írd le véleményed a témával kapcsolatban. További kellemes böngészést kíván a speedwaylive.org szerkesztő csapata!

Újabb Régebbi