SpeedWolf Team Debrecen - Közlemény


Tisztelt Sportbarátok!
Ezúton szeretnénk tájékoztatni a sportszerető közönséget a debreceni Gázvezeték utcai salakstadion helyzetéről, illetve a jövőbeni tervekről.
Papp László Debrecen polgármesterének nyilatkozata a tavalyi, augusztus 20-ai nemzetközi salakmotorverseny előtt: – Az elmúlt napokban, hetekben kölcsönös egyeztetések folytak a motorsportszövetség, a helyi vezetők, valamint a város között, aminek eredménye, hogy megegyeztünk abban, hosszútávon is stabilizáljuk a salakmotor jövőjét. A következő évben a város anyagi forrást biztosít a stadion fejlesztésére. Közös a cél: legyen minél több fiatal versenyzője a debreceni salakmotorsportnak. A helyi vezetésben generációváltás megy végbe, itt szeretném megköszönni idősebb Tabaka Józsefnek, a Debrecen Speedway SE elnökének az elmúlt években végzett munkáját. Egy új szervezeti felállással fogjuk a motorsport ügyét jó irányba terelgetni.
Az egyeztetések és a háttérmunkák azóta is folytak, illetve folynak, aminek eredményeként a polgármester előterjesztésére Debrecen város közgyűlése 20 millió forintot szavazott meg a salakmotorsport támogatására.
Az üzemeltetőváltás az utolsó fázisához érkezett: a Debrecen Speedway SE lemondott, míg a Speedwolf Sportszervező Kft. jelezte üzemeltetési szándékát a polgármesteri hivatal felé. Hivatalos döntés az önkormányzat márciusi közgyűlésén várható, s ezután kezdődhet meg az érdemi munka a stadionban.
Pár információ a Speedwolf Sportszervező Kft-ről.
A sportág kedvelői számára ismerősen csenghet a név, ami nem véletlen, hiszen Simon Miklós, a Simon & Wolf SC elnökének halála után, a SpeedWolf Debrecen SC színeiben versenyzett tovább a debreceni klub két kiválósága, Matej Ferjan és Tihanyi Sándor. A „Farkaskaland” két évig tartott, 2009-ben és 2010-ben is rendkívül sikeresek voltak a debreceniek: Ferjan bajnoki címet szerzett, míg a csapat bejutott a Bajnokcsapatok Európa Kupája döntőjébe, ahol negyedik lett. A klub 2011-től szüneteltette tevékenységét, majd megszűnt. 2019-ben a két korábbi vezető, Baráth Norbert és Boros Norbert egy sportszervező cég keretein belül újraélesztette a csapatot, s ezzel egy új időszámítás kezdődik a cívisvárosi salakmotorozás történetében, remélhetőleg előre mozdítva a sportágat jelenlegi tetszhalott állapotából.
A céljainkról hamarosan szurkolói ankéton és sajtótájékoztatón számolunk be az érdeklődőknek.
Üdvözlettel:
SpeedWolf Team
Debrecen


forrás/speedwolf team Debrecen Speedway Facebook

Post a Comment

Írd le véleményed a témával kapcsolatban. További kellemes böngészést kíván a speedwaylive.org szerkesztő csapata!

Újabb Régebbi