Hétvégén kezdődnek az EB kvalifikációk

Az Egyéni Európa Bajnokság, azaz a SEC döntőkbe kerülésért folytatott csaták kezdődnek el május 27-én. A sorozat négy döntőjében a tavalyi top 5 várja, hogy további öt versenyző kvalifikálja magát az elődöntők utáni SEC Challenge versenyen.

Idén a négy elődöntő helyszíne és időpontjai:
1. április 27 - Gorican
2. április 27 - Poznan
3. május 1. - Rivne
4. május 1. - Krsko

Az elődöntőkből az első négy versenyző kvalifikálja majd magát a nagyhalászi mindent eldöntő Challenge versenyre. Ha azonban nem jut tovább egyetlen magyar licences versenyző sem, akkor a szövetségünk kap egy szabad-kártyát a Challenge-re. Ebben az esetben viszont a 4. elődöntőből csak az 1-3. helyezett jut Nagyhalászba és a 4. helyezett lesz az első számú tartalék.

Az Európa Bajnoki cím eldöntése 2013-ban kapott új köntöst és egyre népszerűbb a négy döntőből álló sorozat. A bajnoki cím mellett a magas pénzdíjazás is vonzza a versenyzőket, hogy megpróbáljanak az elődöntőkből, ezután pedig a Challenge-ről bejutni a finálékba.

2019-ben a négy döntő helyszíne és időpontja:
1. július 13. - Güstrow
2. július 27. - Torun
3. augusztus 10. - Vojens
4. szeptember 28. - Chorzów

A tavalyi top 5 versenyző, Leon Madsen, Jarek Hampel, Robert Lambert, Mikkel Michelsen és Antonio Lindback mellé tehát 5 versenyző jut még a döntőkbe a Challenge-ről, 5 versenyzőt a SEC Bureau jelöl ki, a Challange után egy héttel, míg a 16. versenyzőt mindig az adott döntőt rendező ország szövetsége jelöli ki.

Magyarországot idén Rivne-ben Andriy Kobrin, míg Krskoban Fazekas Dennis fogja képviselni. A poznani döntő startlistája még nem elérhető (Kai Huckenbeck, Andriy Kudrashov, Eduard Krcmar, David Bellego és Vladimir Borodulin neve ismert még), de a többi három helyszínen az alábbi mezőny várható:


Post a Comment

Írd le véleményed a témával kapcsolatban. További kellemes böngészést kíván a speedwaylive.org szerkesztő csapata!

Újabb Régebbi