Páros EB elődöntő Terenzano - Francia győzelem,nem sikerült a magyaroknak !


Terenzanoban rendezték meg a Páros Európa bajnoki elődöntőt, melynek a tétje a fináléba kerülés volt. A versenyt, mondhatni legnagyobb esélyes, a francia David Bellego-Dimitri Bergé kettős nyerte meg. Franciaország sportolói így idén elsőként kerültek be az Európa döntőbe. A második hely sorsát a pontegyenlőség miatt egy külön-futamban kellett eldönteni, aminek a legjobban a hazai közönség örülhetett.

Az olaszok annak ellenére, hogy Covattit sérülése miatt nem tudták hadba állítani, mégis a fináléba motorozták magukat. Paco Castagna az egész versenyen kiválóan mozgott a pályán, de párja Nicolas Vincentin is keményen megdolgozott ezért a sikerért.

Csalódottak lehetnek a finnek, akiknek ezen az estén csak a harmadik hely jutott, pedig ők voltak a franciák mellett talán a legnagyobb esélyesek a döntőbe kerülni. Negyedik helyen az ukránok végeztek, akik közül Aleksander Loktaev kiváló formában motorozott és végül a sikertelenség ellenére a mezőny leghatékonyabb motorosa volt.

Az ötödik helyet Európa egyik legszebb országából érkező Norvégok szerezték meg, míg a hatodik helyen a szlovákok végeztek. A mezőny utolsóként hasonlóan a szlovák csapathoz 13 pontot gyűjtve a magyarok végeztek.

Ezen a versenyen egyébként nagyon sok versenyző megismerkedett a Terenzanoi Stadion anyagával, ugyanis a pálya nem volt fantasztikus állapotban. A verseny vezetőbírájára két alkalommal is lejött a toronyból a pálya állapota miatt, de végül mégis a folytatás mellett döntöttek .

A magyar csapat az első futamban lépett pályára, ahol a szlovákok ellen kellett harcba szállniuk. Ebben a futamban a fiatal szlovák Valkovic olyan remek rajtot fogott, hogy hatalmas előnnyel tudott nyerni, így 3-3 arányban lett a végeredmény. A második futamban láthattunk egy remek Magosi megvillanást, aki az ukrán Loktajevet vezette és úgy tűnt ez így is marad a célig. Sajnos azonban Magosi volt a pálya első áldozata, aki végül bukott. A szegedi salakos felpattant azonnal a motorjára, de már nem volt lehetősége pontszerző helyen célba érnie. Ezután az olaszok és a finnek is kétvállra fektették a magyar csapatot 5-1 arányban. Az ötödik futamunkban 3-3 lett a franciák ellen, majd a norvégok ellen is 3-3 lett az eredmény.

A csapatban Kovács Roland volt a legjobb pontszerző, aki hat pontot szerzett. Fazekas Dennis három futamából négy ponttal fejezte be, míg Magosi Norbert négy pályára
lépésből három pontot gyűjtött.

végeredmény



Post a Comment

Írd le véleményed a témával kapcsolatban. További kellemes böngészést kíván a speedwaylive.org szerkesztő csapata!

Újabb Régebbi