Fazekas Dennis első versenyét nyerte

Tegnap rendezték meg Nagyhalászban a MACEC Kupa első fordulóját, melyet a 17 éves Fazekas Dennis nyert meg, honfitársa Magosi Norbert és a lengyel Patryk Wojdylo előtt.

Az eredetileg hét nemzet számára kiírt sorozatban a román versenyzők nem tudták vállalni a részvételt, mivel ezen a hétvégén rendezik meg a román bajnokságot, így a jelenlegi összes magyar és magyar licenccel rendelkező külföldi versenyzőnk is rajthoz tudott tegnap állni a kupasorozat nyitányán. A kilátogató nézők fantasztikus versenyt láthattak, számos előzés és két dráma is jutott a szombat délutánra. Az első dráma rögtön a harmadik futamban következett be, amikor is Kovács Roland kuplunghibája miatt hatalmasat bukott a rajtnál. Percekig feküdt a salakon, nem kapott levegőt és hatalmas fájdalmat érzett a hátában. Viszont a depóba már a saját lábán érkezett vissza, a következő futamot is vállalta, a második körben azonban kiállni kényszerült fájdalmai miatt. Ezután újabb orvosi vizsgálat következett és Rolandot kórházba szállították, ahol megállapították, hogy törése nincs, azonban testszerte zúzdásokat, többek között tüdőzúzódást is szenvedett, így megfigyelésre bent is tartották. Itt is mielőbbi jobbulást kívánunk neki!

A verseny nagyon kiegyenlített volt, mi sem bizonyítja jobban, mint az, hogy két kör után senki nem volt 100%-os, Fazekas Dennis, Marko Levyshyn, Patryk Wojdylo és Jakub Valkovic állt ekkor 5 ponttal. A harmadik kör végére felzárkózott az élbolyhoz Przemyslaw Liszka, Michal Curzytek, Magosi Norbert és Patrik Mikel is. Ekkorra már rengeteg keresztbeverésen és számos előzésen volt túl a nagyérdemű. A negyedik körben jött az újabb dráma, amikor is a rajt utáni beszállóban hárman is buktak. Ebből a bukásból a szlovák Jakub Valkovic jött ki a legrosszabbul, ugyanis a fejének ment neki versenyzőtársa, így őt agyrázkódás és ujjtörés gyanújával szállították kórházba. Neki is mielőbbi gyógyulást kívánunk!

Az utolsó négy futam sem volt eseménymentes, a 17. futamban Fazekas Dennis legyőzte két lengyel riválisát, Liszkát, Curzyteket és a cseh Mikelt is, így 12 ponttal zárt. A 18. futamban Wojdylo diadalmaskodott, így ő 11 ponttal zárt, akárcsak az előző futam résztvevője Michal Curzytek. A 19. futamot magabiztosan nyerte Magosi Norbert, így már biztos volt, hogy két külön-futamot is ki kell írni a dobogós helyezések megszerzéséért, hiszen így ő is 12 ponttal zárt, mint Fazekas Dennis, és két 11 pontos versenyző is volt. A 20. futamban pedig eldőlt az is, hogy a dobogó harmadik fokáért három versenyző fog megküzdeni, hiszen itt Marko Levyshyn nyert, aki ezzel a győzelemmel szintén 11 pontig jutott.

Az első külön-futamban, ahol a harmadik hely sorsa dőlt el, egy újabb bukás borzolta a kedélyeket, a lengyel Curzytek és az ukrán Levyshyn akadtak össze. A futamból az ukrán versenyző kizárásra került, az ismétlést pedig a lengyel Patryk Wojdylo nyerte, aki így felállhatott a dobogó harmadik fokára, honfitársa, Michal Curzytek pedig a negyedik helyen zárt megszerzett második pozíciójával.

A második külön-futamban Magosi Norbert és Fazekas Dennis állt rajthoz, a dobogó első és második fokáért. Fazekas Dennis remekül kapta el a rajtot és végig maga mögött tudta tartani rutinos vetélytársát. Az utolsó körben Norbi már nagyon meg tudta közelíteni Dennist, aki, ha centikkel is, de  diadalmaskodni tudott, így élete első versenygyőzelmét ünnepelhette a végén. Dennis győzelmét, sérült versenyzőtársának, Kovács Rolandnak ajánlotta.

Végeredmény:
1. Fazekas Dennis, Magyarország: 3,2,2,2,3: 12+3 pont
2. Magosi Norbert, Magyarország: 0,3,3,3,3: 12+2 pont
3. Patryk Wojdylo, Lengyelország: 2,3,1,2,3: 11+3 pont
4. Michal Curzytek, Lengyelország: 3,1,2,3,2: 11+2 pont
5. Marko Levyshyn, Ukrajna: 3,2,3,0,3: 11+F/d
6. Andriy Kobrin, Ukrajna: 3,1,0,3,2: 9
7. Jakub Valkovic, Szlovákia: 2,3,3,F/N,N: 8
8. Stanislav Melnychuk, Ukrajna: R,3,1,3,1: 8
9. Patrik Mikel, Cseh Köztársaság: 1,2,3,1,1: 8
10. Premyslaw Liszka, Lengyelország: 2,2,2,2,0: 8
11. Andriy Rozaliuk, Ukrajna: 1,1,F/d,2,2: 6
12. Jan Macek, Cseh Köztársaság: 2,1,0,1,1: 5
13. Milen Manev, Bulgária: 1,F,1,1,2: 5
14. Nazar Fedorchuk, Ukrajna: N,1,1,0,1: 3
15. Jaroslav Petrák, Cseh Köztársaság: 0,0,2,0,0: 2
16. Bárány Márk, Magyarország: 1,0,0,0,0: 1
17. Kovács Roland, Magyarország: F/N,R,N,N,N: 0

Post a Comment

Írd le véleményed a témával kapcsolatban. További kellemes böngészést kíván a speedwaylive.org szerkesztő csapata!

Újabb Régebbi