SEC: Leon Madsen nyert Toruńban

Fotó: facebook.com/letsmakespeedway
A regnáló Európa Bajnok, Leon Madsen győzelmével zárult az Egyéni Európa Bajnokság 2. döntője, míg a jelenlegi listavezető Grigoriy Laguta a második helyen, Kacper Woryna pedig a harmadik helyen zárt.

A döntő negyedik résztvevője Nicki Pedersen volt, akinek nem sikerült ma dobogóra állnia. A mai verseny előtt, délután Toruńban felhőszakadás volt, ami rendesen eláztatta a pályát. Ez rá is nyomta a bélyegét a verseny első felére. Az első futamokban rengeteget küzdöttek a versenyzők a pályával. Ez okozhatta a 10. futam drámáját. Leon Madsen megcsúszott, nekiment Anders Thomsennek és mindketten elestek. Viszont Thomsen mögött érkezett Robert Lambert, aki már nem tudta elkerülni a dán Thomsent és bár próbálta emelni a brit az első kerekét, de sajnos az rendesen eltalálta Thomsen fejét. Madsen és Lambert felállt a bukás után, azonban Thomsent a mentő kórházba szállította. A futamismétléskor a bukásból kimaradt David Bellego került közelebbi kapcsolatba a pályával, a Thomsen helyére beálló Jakub Miśkowiakkal történt affér után. Sajnos, nincs jó hírünk, az elsődleges információk szerint David Bellego kulcscsontsérülést (valószínűleg törést) szenvedett.

Mindkét versenyzőnek gyors felépülést kívánunk! Get well son guys!

Nagyon szépen menetelt Jarek Hampel a verseny első felében, majd a közepén leeresztett, de az utolsó futamában második helyen zárt, így a reményfutamban bizonyíthatott. Kacper Woryna is egy futamgyőzelem után, három harmadik helyet szerzett, de az utolsó futamában ő is hozta a kötelezőt, számára is a reményfutam következett. A reményfutam harmadik résztvevője Adrian Miedziński, a verseny szabad-kártyás résztvevője lett, aki az utolsó futamáig szépen menetelt, de ekkor szinte letartolta Paweł Przedpełskit. Ezért a teljesítményért Miedziński kizárást kapott, de így is biztos résztvevője volt megszerzett 9 pontjával a reményfutamnak. A listavezető Grigoriy Laguta is a reményfutam résztvevője volt, leszámítva az első futamban történt betlizését és az utolsó futamában megszerzett egy pontját, csak futamgyőzelmei voltak.

A döntőbe, a kizárását leszámítva, 100%-osan teljesítő Leon Madsen és honfitársa Nicki Pedersen jutott.A reményfutamból Grisa rajt-cél győzelmet aratva  került a döntőbe, míg a második helyért hatalmas csata dúlt Jarek Hampel és Kacper Woryna között. Végül a fiatalság diadalmaskodott és Woryna került a döntőbe.

A döntőben Madsen lemásolta Grigoriy Laguta reményfutambeli rajt-cél győzelmét, míg Laguta és Woryna nagyot csatáztak a második helyért. Ebből a csatából végül az orosz versenyző került ki győztesen, így ha egyetlen ponttal is, de meg tudta tartani vezető pozícióját az Európa Bajnoki sorozatban.

Végeredmény, SEC 2. döntő:
1. Leon Madsen Dánia: 3,3,F/d,3,3: 12+3
2. Grigoriy Laguta Oroszország: F, 3,3,3,1: 10+2
3. Kacper Woryna Lengyelország: 3,1,1,1,3: 9+1
4. Nicki Pedersen Dánia: 2,R,3,3,3: 11+0
5. Adrian Miedziński Lengyelország: 3,2,3,1,F/d: 9
6. Jarosław Hampel Lengyelország: 3,3,0,0,2: 8
7. Mikkel Michelsen Dánia: 1,0,1,3,3: 8
8. Robert Lambert Nagy Britannia: 2,1,3,2,0: 8
9. Paweł Przedpełski Lengyelország: 2,2,1,1,2: 8
10. Bartosz Smektała Lengyelország: 2,1,2,0,2: 7
11. Michael Jepsen Jensen Dánia: 1,0,2,2,1: 6
12. Kai Huckenbeck Németország: 0,0,2,1,2: 5
13. Jakub Miśkowiak Lengyelország: N,N,2,2,1: 5
14. David Bellego Franciaország: 1,3, F/d,N,N: 4
15. Václav Milík Cseh Köztársaság: 0,2,0,2,0: 4
16: Anders Thomsen Dánia: 1,2,F,N,N: 3
17. Antonio Lindbäck Svédország: 0,1,0,0,1: 2
18. Igor Kopeć-Sobczyński Lengyelország: N,N,N,0,0: 0

A tabella jelenlegi állása:

Post a Comment

Írd le véleményed a témával kapcsolatban. További kellemes böngészést kíván a speedwaylive.org szerkesztő csapata!

Újabb Régebbi